دربارۀ ما  |  تماس آرشيو روزانهء صفحه اول  |  جستجو  |  فيلترشکن  |  «کوتاه و گويا»  |  ويدئوها  |  کتابخانه اينترنتی بخش زنان  |  احزاب و گروه های سياسی 

فهرست الفبائی نام نويسندگان

 سال دوم ـ  شماره 590  ـ  دو شنبه 29 تير 1388 ـ  20 جولای  2009

فهرست کليهء مقالات

English Section

===================

منتشر شد ـ در 600 صفحه

بنیان گزار نخستین دولت

سکولار در ترکیه
نویسنده: لرد کین راس
مترجم:  اسماعیل نوری علا
ناشر: نشر فروغ>>>

26 يورو

پيوند به نسخهء اينترنتی>>>>

==================

کتاب «ترک های امروز»

=============

=============

از نگاه يک زن

يادداشت های سه شنبه های

شکوه ميرزادگی

=============

گفتگوهای اختصاصی ما

=============

اسامی زندانيان سياسی ايران

=============

مجموعه ای از مقالات دربارهء

قتل علم زندانيان سياسی

=============

پويشگران

=============

نيلگون

=============

الفبا

=============

ايرانسکوپ

=============

پيک خبری ايرانيان

=============

سکولاريسم برای ايران

=============

کميتهء نجات پاسارگاد

=============

بنياد ميراث پاسارگاد

=============

اصغر آقا

=============

ايران ب.ب.ب.

=============

خواندنیها

=============

انقلاب مشروطيت ايران

=============

اعلاميه ها و ميثاق های

 بين المللی

=============

ريشه کنی تبعيض

=============

ايرانويچ

=============

اتحاد جمهوریخواهان ايران

============

تارنمای جمهوريخواهان

دموکراتيک و لائيک

===========

حزب مشروطهء ايران

===========

جبههء ملی ـ شاخه آمريکا

==========

آژانس خبری کورش

==========

نويسندگان

===========

ايرانيان دات کام

===========

ايران امروز

===========
جمهوری خواهان دمکرات

و لائیک-هانوور (تبجا)

===========

جنبش آذربايجان

برای يکپارچگی ايران

=============

خبرنامهء گويا

=============

تغيير برای برابری

=============

اخبار روز

===========

روشنگری

===========

مردانی نيوز

===========

لج ور

===========

مقالات سياسی

===========

 سامان نو

===========

آينده نگری

===========

پشتيبانان

===========

بلاگ نيوز

===========

شبکه سراسر

همکاری زنان ايرانی

===========

شبکه همبستگی

 با مبارزات زنان ايران

===========

جهان من (حاوی پيوندها)

===========

نژادپرستی و تبعيض

(حاوی پيوندها)

===========

گفتگو

===========

مجموعهء فعالان حقوق بشر

در ايران

=============

اتحادیه برای دموکراسی

=============

تريبون ايران

===========

پيام دانشجو

وبلاگ مهندس طبرزدی

===========

ويژه نامهء اسلامی

سکولاريسم

===========

مجموعه آثار

 اسماعيل نوری علا

===========

مخالفان خود را بشناسيم

آيت الله خامنه ای

دولت نهم روند بسيار خطرناک غربزدگی و گرايش های سکولاريستی را که متأسفانه در حال نفوذ در بدنه مديريتی کشور بود، سد کرده است.

======

آيت‌الله علم‌الهدي

سکولارها در ایران جایگاهی ندارند! حضور پر شور ملت ایران در بيست و دوم بهمن عامل شکست کامل سکولارها در کشور است.

======

آيت الله صافى گلپايگانى

اسلام با فرهنگ لائيك و بى دينى مخالف است. دشمنان با استفاده از ترويج فرهنگ لائيك درصدند تا زنان را از خط عفاف و حجاب و كرامت منحرف كرده و سنت هاى اصيل اسلامى را از بين ببرند.

======

آيت‌الله مکارم شيرازی

نقش تلويزيون در ايجاد تحولات سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي بسيار مهم است. هر چند که در ساليان اخير برنامه‌هاي ديني و مذهبي در تلويزيون گسترش يافته ولي کساني در آنجا لانه کرده‌اند تلويزيون را به سوي سکولاريسم سوق مي دهند».

======

آیت الله تسخیری

مردان بزرگ دینی حافظ معنویت در برابر سکولاریسم هستند

======

آيت الله کعبی

(در «رسالت» 24 مرداد):

مروجان سکولاريسم

تائيد صلاحيت نمى‌شوند.

======

 

واژه نماهائی از روز جمعه...

سهيل

کف زمین پر از اعلامیه بود. از دیروز توی خانه هم سه تا اعلامیه انداختند. یکی از آنها خیلی جالب است. ظریف و زیبا لوله شده با یک روبان سیاه دورش ٬ واضح است که آن را یک دختر درست کرده است. مردم از پائین فرار کردند به سمت شمال٬ از بالا هم حمله کردند. هلیکوپتر روی سر مردم دور می زد. جا به جا از پنجره ساختمان های اطراف دوربین بیرون بود. مردم هو می کردند و توی صورت دوربین انگشت ها را بالا می گرفتند. گارد با مردم درگیر شد. شدید بود. جوانی یک گوشه افتاده بود. زخمی و خون الود. قد بلند و زیبا٬ یک پایش را خرد کرده بودند.

(پيوند با فيلترشکن >>>)

بحران کنونی ایران، تشابهات و تفاوت های آن با بحران 57

حسن ماسالی

شکل گیری یک ائتلاف سیاسی فراگروهی با پذیرش فراکسیون های فکری – سیاسی می تواند آغاز کار باشد. راه چاره این نیست که هویت سیاسی و خواست های دراز مدت خود را پنهان کنیم. راه چاره اینست که روابط متمدنانه ای با دگراندیشان داشته باشیم. ازچپ تا محافظه کار دمکرات را در جامعه بپذیریم و افراطیون دیکتاتورمنش و "لمپن" هائی که در سیاست دخالت می کنند را مشتنرکاً منزوی کنیم. شکل گیری یک نظام سیاسی بر اساس سکولاریسم، دمکراسی پارلمانی و احترام به کثرت گرائی سیاسی می توانند برنامهء مشترک ما باشد. 

(پيوند با فيلترشکن >>>)

بعد از سی سال، این روزها...

علی شریفیان

حدود یک ماه از انتخابات 22 خرداد می گذرد. در این روزها و  شب هایی که تا به اینجا رسیده، با خود در اندیشه و کشمکش بوده ام. در این اندیشه که «چطور شد که به اینجا رسیدیم؟ و داریم به کجا می رویم و چگونه؟» ایرانیان این بار بعد از بیش از صد سال که از انقلاب مشروطیت گذشته بعد ازجند نوبت ناکامی، دوباره تلاش تازه ای را برای رسیدن به «آزادی» شروع کرده اند.  آیا این بار این راه و کار، کنش و کوشش ها بار و ثمری خواهد داد؟

(پيوند با فيلترشکن >>>)

آيا دماوند، کوره ی جوشان آزادی خواهی، می ميرد؟

شکوه ميرزادگی

دماوند، با قامتی سرکشيده در ميانه ی مجموعه ای از کوه های کوتاه و بلندی که رشته ی البرز نام دارند، با سری از آتش و گلوگاهی سفيد و دامن سبز گسترده ای که گل های شقايق و لاله رنگ آميزی اش کرده اند، در مسيری هزاران ساله با مردم ايران بوده است. هياهوی مبهم ناشی از آتشفشان آرامی که بر تارک اين کوه نشسته با خود قصه های زيادی بوجود آورده است؛ قصه هايی که حتی در استوره های ايرانی ما ثبت شده و جالب است که بدانيم همه ی آن ها نشانه هايی از عشق به آزادی، انساندوستی، و رويارويی با ديکتاتوری و بيداد را با خود دارند. هنوز، حتی در زمانه ی ما، در اوايل قرن بيست و يکم، مردمان ساده ی ساکن اطراف دماوند معتقدند که صدای ناله های «ضحاک ماردوش» را از درون اين کوه می شنوند...

(پيوند با فيلترشکن >>>)

=====================   کوتاه و گويا  =====================  

دو يادداشت دربارهء مقالهء

«از سکولاريسم صد در صدی تا سهراب و ندا»

اقای نوری علای عزیز با سلام. اگر سری به وبلاگ سهراب بزنید میبینید که او علیرغم نشانه سبزی که بر دست و صورت خود دارد پرچم شیر وخورشید نشان ایران را بر تارک وبلاگ خود نشانده وسرودهای مینهنی را نیزدر آنجا درج کرده است .همه چیز حکایت از میهن دوستی شدیداو میکند و ردی از مذهبی بودن او پیدا نیست. این چند خط را از روی علاقه به شما و بخاطر تدقیق بیشتر نوشته هایتان بعرض رساندم. با احترام، کریم شامبیاتی

***

آقای نوری علا، سلام. در مورد ندا و سهراب، اين دو ايرانی بزرگی که، يکی سکولار و يکی سبز، هميشه با ما باقی خواهند ماند، نکاتی که گفته ايد کاملاً روشن، درست و چشم گشاينده اند. ما بايد بدانيم که بسياری ديگر همچون اين دو جان باخته نيز هستند که نبايد در خاطر ما فراموش شوند. در مورد بخش اول مقالهء شما ـ پيرامون سکولاريسم ـ اما بايد بدانيم که بخشی از مردم که عميقاً به اسلام معتقدند (و منظورم کسانی همچون جنتی و يزدی نيست!) در عين حال دارای ذهنی باز هستند اما، مثل بسياری از اسلاميست ها معنائی که از سکولاريسم درک می کنند غلط است. آنها تصور می کنند که سکولاريسم به معنی نابودی دين است. اشخاصی مثل جنتی را، که جز بقدرت به چيزی اعتقاد ندارند، بايد فراموش کرد چرا که اميدی به تغيير آنها نيست. اما با بقيه که صميمانه به اسلام ايمان دارند (مثل آقای گنجی و آقای خاتمی) بايد با مهربانی برخورد کرد. اما سکولاريست ها اين گروه را بيشتر مورد حمله قرار می دهند و من فکر می کنم که اين کار درستی نيست. آنها صادق اند و حداقل اينکه به چيزی بائور دارند. آنها فکر می کنند که ميانه رو هستند، يعنی در ميان غرب بی اخلاق و بنيادگرايان وحشی اسلامی. به آنها بايد دوستانه و نرم معنای سکولاريسم را توضيح داد. ما، متأسفانه، همچون نور و ظلمت و يا شادی و غم، از يکسو خشونت و بنيادگرائی و بی اخلاقی را پيش رو داريم و، از سوی ديگرف سکولاريسم را. من فکر می کنم ميانه روهای مذهبی و معتقد می توانند در طرف سکولاريسم قرار بگيرند بی آنکه نگران باشند که هويت خود را، بعنوان يک مسلمان يا مسيحی، از دست بدهند. با تشکر، آلکس.

 (آرشيو)

هويت ايرانی از ديد برادران، و پای درد دل مردم دارالخلافه

حميد رضا رحيمی

مراتب توجه و ارادت حضرات آیات عظام و حجج اسلام، توابع نسبی و سببی آنان، کثرالله امثالهم، به ایران و هویت ایرانی، روشنتر از آن است که فدوی لازم بداند که پیرامون آن داد سخن بدهد. گشت و گذاری کوتاه، از تشریف فرمائی ِ اسلام عزیز به وطن سابق تا کنون، شمار قابل اعتنائی از اینگونه التفات ها رابه آسانی بدست می دهد. مثلاً، مقام معظم رهبری، که اخيراً تقوا را با قوی شدن عوضی گرفته اند، از تخت جمشید، که رشک جهان است، به عنوان مشتی خرابه یاد می کنند؛ و فرزند معنوی حضرت امام (ل)، آیت الله مطهری (ل.ل.) نيز قبلاً طی مهملات داهيانه ای تعارف را بکلی کنار گذاشته و حق ملت را، آن هم هشت سال پیش از انقلاب شکوهمند اسلامی!، چنین کف دستش گذاشته که...

(پيوند با فيلترشکن >>>)

 (آرشيو)

يک توضيح:

بنا به خواست خوانندگان، بخصوص در ايران، و بمنظور سبک کردن بار صفحهء اول سايت،

تنها مطالب هر روز در صفحهء اول سايت آورده شده

و صفحات اول روزهای ديگر به آرشيو منتقل می شوند.

آرشيو روزانهء يک هفتهء گذشته:

شماره 589 ـ  يک شنبه 28 تير 1388 ـ  19 ماه جولای 2009

شماره 588 ـ  شنبه 27 تير 1388 ـ  18 ماه جولای 2009

شماره 587 ـ  جمعه 26 تير 1388 ـ  17 ماه جولای 2009

شماره 586  ـ  پنج شنبه 25 تير 1388 ـ  16 جولای 2009

شماره 585  ـ  چهار شنبه 24 تير 1388 ـ  15 جولای 2009

شماره 584 ـ  سه شنبه 23 تير 1388 ـ  14 ماه جولای 2009

آرشيو کلی شماره های گذشته>>>

 

مطالب ديروز

آتش؛ پرتکرارترين شيئی در

نامهء هاشمي به رهبر انقلاب

تحقيق روان‌کاوانهء يک متن

در رجانيوز

عباس پژوهش

متن اين تحقيق [در مورد نامهء مورخ 19 خرداد هاشمی به رهبری] پس از وقايع و رخدادهاي خرداد ماه تهران نگاشته شده بود اما تاكنون از ارايه‌ء آن به رسانه ها خودداري گرديد چرا كه پس از تكميل اين پژوهش نگارنده در انتظار جمعه‌ء پاياني خرداد ماندم تا بر اساس نتايج و فحواي خطبه هاي نماز جمعه مقام معظم رهبري نسبت به نشر يا عدم نشر آن تصميم گيري نمايم. اما پس از آن كه رهبر گرانقدر انقلاب در خطبه هاي روز جمعه طرفين را به آرامش دعوت كرده و سوابق انقلابي آقاي هاشمي را نيز مورد اشاره‌ء خويش قرار دادند، بر خود تكليف دانستم كه اين متن را منتشر نكنم تا همان‌گونه كه مقام عظماي ولايت صلاح دانسته اند، بر نيات آشكار و پنهان آقاي هاشمي بنزين پاشيده نشود. ليكن پس از خطبه هاي ديروز كه توسط آقاي اكبر هاشمي برگزار شد و مجدداً از حنجره‌ء بنزين‌گوي ايشان بر خاكستر آتش‌هاي خرداد دميده شد، بر خود فرض دانستم تا اين بار، با ارايه‌ء نتايج تحقيق، در حد توان انجام وظيفه نموده و در پرده برداري از حلقوم هايي كه بر هيمه هاي تر و نيم سوز خيابان هاي تهران پف مي كنند، سهمي ناچيز ايفا كنم.

(پيوند با فيلترشکن >>>)

================

 متن نامهء رفسنجانی

به خامنه ای در 19 خرداد 1388>>>>

  ( پيوند با فيلترشکن >>>)

    گزارش سخنان رفسنجانی

در نماز جمعهء 27 خرداد >>>>

  (پيوند با فيلترشکن >>>)

================

رفسنجانی نمرهء مثبت گرفت

سرمقالهء «پيام انشجو»

در وبلاگ حشمت الله طبرزدی

دوستان گرامی! آیا پند آموز نیست؟ نیرو های خشن و گارد ویژه و لباس شخصی ها برای سرکوب کسانی آمده بودند که در نماز جمعه شرکت کرده و پای حرف های شخصیت برجسته ی نظام نشسته بودند. به راستی که شگفت انگیز است. به باور ما این شروع ماجراست. هنوز حتا به میانهء آن هم نرسیده ایم. مردمی که تصمیم گرفته اند شرایط را تغییر بدهند حتا رفسنجانی را وا می دارند تا در مقابل دوستان نزدیک خود ایستاده و آن ها را پند و اندرز بدهد. او همان حرف هایی را می زند که بسیاری در چند سال اخیر بارها و بارها تکرار کرده اند. او از رأی و حق مردم می گوید. انگار نه انگار با سران رژیمی حرف می زند که خود از همکاران آن ها است. او از نارضایتی روحانیون و مراجع می گوید.

(پيوند با فيلترشکن >>>)

================

نه بدون مردم، نه برای مردم

محسن ذاکری

یک دست مریزاد همین راه نیفتاده به آقای هاشمی بگوییم. یادی از ولی فقیه نکرد! هر چند دلالت معنایی را در سخنان آقای رفسنجانی دیدیم که رهبر بی مردم تنهاست، اما آقای رفسنجانی ایشان را تنها بحال خود گذاشتند. آقای رفسنجانی، و سخنان نماز جمعه در 26 تیر ماه را بررسی کنیم. نه از جنس بررسی هایی که منتظر حرکتی از سوی خطیب نماز جمعه بودند. بلکه بیشتر تاویلی بر خطبه های این نماز.

(پيوند با فيلترشکن >>>)

================

ما خواهان چه هستیم؟

مهدی رضایی- تازیک 

موسوی را برگزیديد اما احمدی نژاد منتخب رهبر از صندوق‌ها بیرون آمد. مردم به خیابان‌ها ریختند که رای شان را پس بگیرند اما علی‌ خامنه‌ای، مانند بقال سر کوچهء ما که می گفت: "جنس فروخته شده، پس گرفته نمی‌شود"، بر سر مردم خس و خاشاک خواند شده فریاد کرد و گفت: "رای داده شده پس داده نمی‌شود". این بود که آتش در تو شعله کشید. همان آتش زیر خاکستر. میر حسین موسوی بهانه ای شد برای فریاد کردن خواسته هایی که سی‌ سال بود در نطفه خفه شده بودند. من در دنیای ارتباطات، در این سوی مرزها، با چشم‌ها و گوش‌های خودم "مرگ بر جموری اسلامی" را شنیدم.

(پيوند با فيلترشکن >>>)

================

عکس و مکث

(آرشيو)

================

علی اکبر هاشمی رفسنجانی بهرمانی کيست؟

ويکيپديای فارسی>>>>

علی اکبر هاشمی رفسنجانی بهرمانی هاشمی رفسنجانی، در 3 شهریور 1313 خورشیدی، 25 اوت 1934 میلادی، در شهر بهرمان که در آن زمان روستایی از توابع شهر رفسنجان در استان کرمان به حساب می‌آمد در خانواده‌ای مذهبی از باغداران پسته و در کنار 8 فرزند دیگر بزرگ شد. در چهارده سالگی، برای آموزش در علوم حوزوی به قم فرستاده می‌شود و در آنجاست که در جلسات کلاس روح الله خمینی حضور می‌یابد. در طی این دوره او با افکار معلم خود در رابطه با حکومت اسلامی آشنا می‌شود و از این پس تلاش‌های خود را در راه رسیدن به این هدف متمرکز می‌نماید که به زودی یکی از یاران وفادار و تاثیر گذار خمینی در فعالیت‌های انقلابی‌اش می‌گردد. در دوران قبل از انقلاب، و در دوره‌ای به طول پانزده سال (از سال 1342 تا سال 1357) هاشمی رفسنجانی 5 بار به جرم فعالیت مخفیانه علیه رژیم شاه به زندان می‌افتد. او از تنها ازدواج خود با عفت مرعشی، از نوادگان سید محمد کاظم طباطبایی یزدی، دارای سه پسر به نام‌های محسن، مهدی و یاسر و دو دختر به نام‌های فاطمه و فائزه هاشمی می شود. 

(بقيه در آرشيو)

================

© 2008 ـ New Secularism - Admin@newsecularism.com - Fax: 509-352-9630