دربارۀ ما  |  تماس آرشيو روزانهء صفحه اول  |  جستجو  |  فيلترشکن  |  «کوتاه و گويا»  |  ويدئوها  |  کتابخانه اينترنتی بخش زنان  |  احزاب و گروه های سياسی 

فهرست الفبائی نام نويسندگان

 سال دوم ـ  شماره 587  ـ  پجمعه 26 تير 1388 ـ  17 جولای 2009

فهرست کليهء مقالات

English Section

===================

منتشر شد ـ در 600 صفحه

بنیان گزار نخستین دولت

سکولار در ترکیه
نویسنده: لرد کین راس
مترجم:  اسماعیل نوری علا
ناشر: نشر فروغ>>>

26 يورو

پيوند به نسخهء اينترنتی>>>>

==================

کتاب «ترک های امروز»

=============

=============

از نگاه يک زن

يادداشت های سه شنبه های

شکوه ميرزادگی

=============

گفتگوهای اختصاصی ما

=============

اسامی زندانيان سياسی ايران

=============

مجموعه ای از مقالات دربارهء

قتل علم زندانيان سياسی

=============

پويشگران

=============

نيلگون

=============

الفبا

=============

ايرانسکوپ

=============

پيک خبری ايرانيان

=============

سکولاريسم برای ايران

=============

کميتهء نجات پاسارگاد

=============

بنياد ميراث پاسارگاد

=============

اصغر آقا

=============

ايران ب.ب.ب.

=============

خواندنیها

=============

انقلاب مشروطيت ايران

=============

اعلاميه ها و ميثاق های

 بين المللی

=============

ريشه کنی تبعيض

=============

ايرانويچ

=============

اتحاد جمهوریخواهان ايران

============

تارنمای جمهوريخواهان

دموکراتيک و لائيک

===========

حزب مشروطهء ايران

===========

جبههء ملی ـ شاخه آمريکا

==========

آژانس خبری کورش

==========

نويسندگان

===========

ايرانيان دات کام

===========

ايران امروز

===========
جمهوری خواهان دمکرات

و لائیک-هانوور (تبجا)

===========

جنبش آذربايجان

برای يکپارچگی ايران

=============

خبرنامهء گويا

=============

تغيير برای برابری

=============

اخبار روز

===========

روشنگری

===========

مردانی نيوز

===========

لج ور

===========

مقالات سياسی

===========

 سامان نو

===========

آينده نگری

===========

پشتيبانان

===========

بلاگ نيوز

===========

شبکه سراسر

همکاری زنان ايرانی

===========

شبکه همبستگی

 با مبارزات زنان ايران

===========

جهان من (حاوی پيوندها)

===========

نژادپرستی و تبعيض

(حاوی پيوندها)

===========

گفتگو

===========

مجموعهء فعالان حقوق بشر

در ايران

=============

اتحادیه برای دموکراسی

=============

تريبون ايران

===========

پيام دانشجو

وبلاگ مهندس طبرزدی

===========

ويژه نامهء اسلامی

سکولاريسم

===========

مجموعه آثار

 اسماعيل نوری علا

===========

مخالفان خود را بشناسيم

آيت الله خامنه ای

دولت نهم روند بسيار خطرناک غربزدگی و گرايش های سکولاريستی را که متأسفانه در حال نفوذ در بدنه مديريتی کشور بود، سد کرده است.

======

آيت‌الله علم‌الهدي

سکولارها در ایران جایگاهی ندارند! حضور پر شور ملت ایران در بيست و دوم بهمن عامل شکست کامل سکولارها در کشور است.

======

آيت الله صافى گلپايگانى

اسلام با فرهنگ لائيك و بى دينى مخالف است. دشمنان با استفاده از ترويج فرهنگ لائيك درصدند تا زنان را از خط عفاف و حجاب و كرامت منحرف كرده و سنت هاى اصيل اسلامى را از بين ببرند.

======

آيت‌الله مکارم شيرازی

نقش تلويزيون در ايجاد تحولات سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي بسيار مهم است. هر چند که در ساليان اخير برنامه‌هاي ديني و مذهبي در تلويزيون گسترش يافته ولي کساني در آنجا لانه کرده‌اند تلويزيون را به سوي سکولاريسم سوق مي دهند».

======

آیت الله تسخیری

مردان بزرگ دینی حافظ معنویت در برابر سکولاریسم هستند

======

آيت الله کعبی

(در «رسالت» 24 مرداد):

مروجان سکولاريسم

تائيد صلاحيت نمى‌شوند.

======

 

حدس بیانات جمعه هاشمی رفسنجانی>>>

عبدالقادر بلوچ

در اخبار آمده که امروز هاشمی رفسنجانی نماز جمعه را برگزار خواهد کرد. چکیدهء فرمایشات ایشان را می‏شود چنین حدس زد:

بسم الله الرحمن الرحيم ـ الحمدلله رب العالمين ـ والصلوة والسلام علی، علی خلیفة‏ الجدید‏ المسلمین و آق مرتضای ‏الشهیره و حامی ‏الپسپرده کودتا و حسن ابن سردار و سردار ابن فیروز آبادی و علی الرئیسة المنتصب المحمود ابن احمد و المهدی ابن المحمود و فاطمه ابن محمود و علی محسن و هادی ابن اکبر و اکبر برادر محمد و مهدی و علی الکور و الکچل فی نظام کلها اجمعین منجمله آیات و عظام دین الموافق فی عمل سیدنا علی خامنه آله صلوات. اوصیکم حزب الله و لباس شخصی به حمایت الکودتا و السرکوب الملتی. چند مناسبت را خدمت شما عرض می‏كنم. اولين آن انشاء‏الله آخرین آن باشد. البته آنچه اوج گرفته بيش از آنچه كه در گذشته بوده ولی ائمه ما در زمان خودشان با اقتضا شرايط اين وظيفه را از دريچهء ديد اهل بيت مطرح كرده‏اند. که حضرت امام بيش از همه و ايشان اينقدر وسعت دارد آموزش‏هايشان كه تمام شخصيت‏های بزرگ و ائمه اطهار مستقيم يا غير مستقيم شاگرد ایشان بوده‏اند و كسی نيست در قرن دوم و تا آخر قرن دوم كه به نحوی از مكتب حضرت امام و حضرت رهبر استفاده نكرده باشد. و سهم امام صادق (ع) بسيار بالا است. امروز علمای زيادی از همين جهتی كه عرض كردم در نماز جمعه ما شركت كردند و اين خودش نمونه ديگری از اهتمامی است كه صاحبان دانش و علوم دينی به نظام و ولایت فقیه قائل هستند. که این به نوبه خودش در فضای دنيای اسلام كار بسيار باارزشی است. ما در دوران خودمان در مدرسه‏ها در بحث‏هايمان در درس‏ هايمان و در حوزه ‏های علميه حتی در مجمع تشخیص مصلحت نظام خيلی زياد می‏رسيم به مواردی كه فتواها را شما می‏ بينيد. چیزی نیست که کسی بتواند در آن شیطنت بکند. چيزی درباره اينها است. حالا به قضیه انتخابات هم می‏رسیم که حالا يا كل آن مربوط است و يا بخشی از آن مربوط به آن است. کشورهای غربی هم تمام رذالت خود را کردند و خوب البته باب دوستی ما باز بودنش بوده و ملت خود شاهد آن بوده. دو تا حادثه مهم هم مربوط به دوتا از آقایان نامزدها داریم. البته اول سه تا بودند که یکی بحمدالله‏ انصراف دادند که درست هم بود عملشان. علی‏ الخصوص بعد از آن نطق تاریخی رهبر نظام. که البته دعوای خانوادگی است. ولی خوب افرادی هم به شهادت رسیدند که خوشبختانه هیچکدامشان از افراد خانواده نبودند. البته خس و خاشاک و آشغال اینطور الفاظ از خانواده خودمان هم همانطور که رهبر خواستند بفرمایند به شروع نهضت به صورت برخورد درست نبود كه حالا من وارد اين بحث نمی‏شوم. بعد از نطق حضرت رهبر که فصل‏الخطاب بود طلبه‏ ها تظاهراتی كردند كه بروند و به آن دو نامزد که درون خانوادگی بودند متعرض بشوند از فرط عشق به ولایت که نظام جمع زيادی از طلبه‏ ها رو بازداشت كرد كه بنده خودم نيز جزو بازداشتی‏ ها بودم و ديدم كه چه بر سر زندانی‏ها در آنجا آمد. در خیابان هم وقایع پس از انتخابات و مشکلاتی که برای برخی به وجود آمد ذائقه‏ ها را تلخ کرد از جمله خود من گلوله خوردم که خواهش کردم دوستان عکس و فیلم نگیرند که قضیه آن خانم و شنائت‏های رادیوهای بیگانه پیش نیاید. حضور مردم در صحنه انتخابات به حق حماسهء ماندگار بود اما اینی که باز اصرار بورزند که در صحنه بمانند با توجه به اینکه انتخابات تمام شده و حضرت رهبر هم با بیانات راهگشا تکلیف را روشن کردند جنگ برای قدرت در سطح بالای خانواده نظام را خارج می‏کند. این طرز فکر حتی اگر از طرف مردم باشد هم نوعی اهانت به رهبری است... ادامه را جمعهء آینده از خود ایشان بشنوید.

 

جمعه گردی ها

يادداشت های هفتگی اسماعيل نوری علا

از سکولاريسم صد درصدی تا سهراب و ندا

می دانم که، در عمل، «صد در صدی ها» (که من جزو آنها قرار گرفته ام و از اين بابت بخود می بالم) هيچگاه برندهء «معامله» ها و «سازش» هائی نيستند که ذات و حاصل کوشش های سياسی واقعگرايانه و عملگرا بشمار می روند. اما بدون وجود صد در صدی ها نيز هيچ آدم «پنجاه در صدی» نخواهد توانست هرگونه معامله و سازشی را به نفع خود و کسانی که نمايندگی شان را بر عهده دارد تمام کند، و متضرر و شکست خورده و مال باختهء هر معامله ای همواره خود اوست، چرا که بر يک پشتی قرص صد در صدی تکيه ندارد.

(پيوند با فيلترشکن >>>)

امروز، کدام روش مبارزه مدنی؟

عمار ملکي

آقای موسوی بعنوان اصلی ترین نامزد معترض به نتایج انتخابات، تاکنون که بیش از یکماه از اعلام نتایج دستکاری شده انتخابات می گذرد، از مقامات حکومتی و انتصابی خود استعفا نداده است. بنظر نمی رسد که ادامهء عضویت ایشان در مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی انقلاب فرهنگی و رياست فرهنگستان هنر در شرایط حاضر دارای فایده ای برای جنبش اعتراضی مردم ایران و حتی شخص ایشان باشد. اگر هم علتی برای خودداری ایشان از استعفا از مقامات حکومتی شان وجود دارد، بهتر است که دربارهء آن آگاهی بخشی شود زیرا که تداوم این مساله ایجاد ابهام می کند. همچنین تاکنون گزارشی از ملاقات ایشان با خانواده زندانیان و فعالان سیاسی معترض نیز داده نشده است و وقت آن است که ايشان به مرزبندی با نيروهای دگرانديش پايان دهند.

(پيوند با فيلترشکن >>>)

خاستگاه های جنبش اعتراضی مردم و نشانی های غلط

امین حصوری

به رغم اظهارات سخنگویان رسمی و غیررسمی اصلاح طلبانِ درگیر در جنبش و طیف های سیاسیِ همسو با آنان، این جنبش اگر چه با تقلب انتخاباتی حکومت پا به عرصه نهاد، اما برپایی و گسترشِ آن ریشه در انتخابات ندارد؛ برای فهم ریشه های واقعی این جنبش کافی است کمی به عقب برگردیم و به پیشینه ی دیرپایِ حکومت در برپایی ستم و خفقان اجتماعی و سرکوب مطالبات مردمی نظری بیفکنیم. یا به طور مشخص کافی است اقدام طیف عظیم کسانی که با اکراه یا علیرغم میل باطنی خود در این انتخابات شرکت کردند را مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم...

(پيوند با فيلترشکن >>>)

روحانیت و انتخاب از میان دو گزینهء فرصت و تهدید

محمدرضا شکوهی فرد

بر خلاف آنچه عده ای پیش از، و کماکان پس از، انتخابات بيان می کنند، من بر این نظرم که چالش کنونی فراتر از تحلیلی ست که می کوشد بحران سیاسی فعلی را در چارچوب منازعهء آریستوکراسی سی ساله و بورژوازی جوان سال نظامیان جمهوری اسلامی تعریف کند، و یا آن را درگیری میان رفورمیست ها و محافظه کاران تام گرا تحلیل نمايد. بنظر من حقیقت این است که مناقشهء کنونی د ميان دو حقیقت رخ داده است، و جنگی تمام عیار است ميان خیر و شر، نیک و بد؛ و نزاعی است میان، از يکسو، نوگرایی مذهبی ـ که درک کرده ، جامعه ایران، سه دهه پس از انقلاب بهمن، پوست انداخته، تازه شده، و منطقاً مطالبات به غایت وسیع تری را ـ که در چارچوب فعلی حقوقی و ذاتی نظام نمی گنجد پیگیری می کند، و برداشت های غیر عقلانی فقهای حاکمه را از مفاهیمی نظیر آزادی و عدالت و ملیت بر نمی تابد ـ و، از سوی ديگر، فاندامنتالیسمی ایران سوز و جهان سوز...

(پيوند با فيلترشکن >>>)

===================== کوتاه و گويا  =====================

آیا این جنبش نیاز به رهبر و رسانه دارد؟

فواد شمس >>>

این سوال مهمی است که همیشه مردم ایران به صورتی برای خود مطرح کرده بودند. مردم همیشه دنبال فردی بوده اند که رهبر آنان باشد تا به حرکت در بیاند. در ابتدای جنبش اخیر هم موسوی و بعضا کروبی و خاتمی را به عنوان رهبر این جریان در نظر داشتند. بعد از مدتی امثال سازگارا و در موارد اندک تری رضا پهلوی هم به نوعی این نقش را خواستند بازی کنند. اما روز 18 تیر 88 وضعیت و حرکت مردم  نشان داد که این جنبش به نوعی نیاز به رهبری ندارد.  چرا که هم بسیار رهبر دارد و هم هیچ رهبری ندارد. جنبش مردم ایران به سمتی دارد می رود که از یک تکثر بالا برخوردار شده است. تمام مردم ایران تمام کسانی که در خیابان های شهر های ایران دست به تظاهرات می زنند از نظر بینش سیاسی و کنش گری در حد یک رهبر سیاسی عمل می کنند. حتی شجاعت این مردم بسیار بیشتر از احزاب و گروه ها و شخصیت های به اصطلاح سیاسی است که  رادیکال ترین کنش سیاسی شان "روضه خوانی در ولنجک شده است. از طرف دیگر رسانه های گروهی مثل بی.بی.سی و صدای آمریکا و شبکه های غربی در چند روز اول جنبش که هنوز به رادیکالیزم فعلی نرسیده بود به انعکاس وسیع اخبار و تصاویر می پرداختند. اما الان که جنبش به رادیکالیسم بالایی رسیده است سکوت کرده اند. اما با توجه به پیشرفت تکنولوژی و آمدن رسانه های کوچک، هر ایرانی خودش یک رسانه شده است. فیس بوک، وبلاگ ها، یوتیوپ، تیوتر، موبایل، دیوار نوشته ها، شب نامه ها و... همه و همه بسیار تاثیر گذار تر از  بی.بی.سی و دیگر رسانه های سرمایه داری اند. مردم به این خودباوری رسیده اند که خودشان می توانند زندگی خودشان را اداره کنند. مردم خود می توانند در خیابان ها حکومت کنند و خیابان ها و شهر و محل زندگی و کار را خودشان اداره کنند نه این که یک حکومت دیکتاتور بر آن ها حکومت کنند. مردم خود همه رهبر هستند و نیازی به رهبر ندارد. مردم خود همه رسانه هستند و نیازی به رسانه ندارند.

 (آرشيو)

آزادی بازداشت شدگان از جمله آقایان کورش زعیم و پیمان عارف را مجدانه خواستاریم

شورای مرکزی جبهه ملی ایران

در طول دو هفته ی گذشته پس از راه پیمایی ها و تظاهرات جمع بیشماری از معترضان به صحت برگزاری انتخابات ، که با خشونت نیروی انتظامی و بسیج به خون کشیده شد ، شماری از فعالان سیاسی ، استادان ، روزنامه نگاران ، دانشجویان و دیگر اشخاص دستگیر و زندانی شدندکه بیشترین آنها هنوز در حبس به سر می برند . آنچه از اوضاع و احوال جاری بر می آید ، دستگیر شدگان جز مشارکت در تظاهرات حق طلبانه ی جریان انتخابات ، جرمی مرتکب نشده اند و ادامه ی بازداشتشان مجوز قانونی ندارد . ما ضمن اعتراض و محکوم کردن این اقدامات که مغایر بند هفتم و هشتم از اصل سوم و خلاف اصل بیست و هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی است ، آزادی بازداشت شدگان از جمله آقای کورش زعیم عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران و آقای پیمان عارف عضو سازمان دانش آموختگان این جبهه را مجدانه از دستگاه حکومت خواستاریم .

سه سروده از: حسين شرنگ

به ملت ايران ـ جوانکشی ـ ای بيم...

(پيوند با فيلترشکن >>>)

يک توضيح:

بنا به خواست خوانندگان، بخصوص در ايران، و بمنظور سبک کردن بار صفحهء اول سايت،

تنها مطالب هر روز در صفحهء اول سايت آورده شده

و صفحات اول روزهای ديگر به آرشيو منتقل می شوند.

آرشيو روزانهء يک هفتهء گذشته:

شماره 586  ـ  پنج شنبه 25 تير 1388 ـ  16 جولای 2009

شماره 585  ـ  چهار شنبه 24 تير 1388 ـ  15 جولای 2009

شماره 584 ـ  سه شنبه 23 تير 1388 ـ  14 ماه جولای 2009

شماره 582 ـ  يک شنبه 21 تير 1388 ـ  12 ماه جولای 2009

شماره 581 ـ  شنبه 20 تير 1388 ـ  11 ماه جولای 2009

شماره 580 ـ  جمعه 19 تير 1388 ـ  10 ماه جولای 2009

آرشيو کلی شماره های گذشته>>>

 

مطالب ديروز

به سوی فروپاشی!

شهباز نخعی

از سکوت سنگین سید علی خامنه ای تا یاوه سرایی رییس راهنمایی و رانندگی، و از دروغ وقاحت آمیز سردار احمدی مقدم تا پریشان گویی های حجت الاسلام مقتدایی و سردار فیروزآبادی، همه و همه نشان از اوج وحشت زدگی و درماندگی همه مقامات نظام ولایت مطلقه فقیه از صدر تا ذیل دارند.  این اوج وحشت زدگی را پرویز داودی، معاون اول رییس جمهوری، با کم ترین واژگان چنین بیان می کند:  «ما اگر برویم، جهان را نیز با خود خواهیم برد»!

(پيوند با فيلترشکن >>>)

================

من هيچ پيوندی با گذشته ندارم

رضا پهلوی

در گفتگو با ژان پير از راديو اروپا

پرسش: اين روزها شما تنها به عنوان فرزند شاه ظاهر نشده ايد. آيا فکر می کنيد که بالاخره بعنوان رضا پهلوی در صحنه حضور پيدا کرده ايد؟

پاسخ: اگر پروانه بدهيد که بگويم، من فکر می کنم که پس از بيست و نه سال، شايستگی این را داشته باشم که بگويم که نه تنها هم ميهنان ام، بلکه بيشتر افراد در چهار گوشهء جهان مرا به عنوان فردی می شناسند که دارای نگرش مستقل خود است؛ فردی که همراه با زمان حال و در پيوند با آينده می انديشد و هيچ پیوندی به گذشته ندارد. من باور دارم که امروز، اين موضوع برای همگان آشکارتر شده است.

(پيوند با فيلترشکن >>>)

================

پیامی به آقای خامنه ای

هوشنگ معين زاده

در پی پیام ها و نامه های هشدار دهندۀ شخصیت های ایرانی و جهانی، بویژه سازمان ها و نهادهای بین المللی، بمناسبت بحران کنونی ایران به آقای خامنه ای، من هم به نوبه خود توصیه ای را که هشت ماه پیش در آخرین کتاب خود به روحانیت مذهب شیعه کرده بودم، طی این نامه خطاب به شخص آقای خامنه ای تکرار می کنم. شاید این سخنان خیرخواهانه در شرایط کنونی کشورمان اثر گذار باشد.

(پيوند با فيلترشکن >>>)

================

سمفونی «ای کاش» های من!

محمد نوری زاد

(نويسندهء سابق کيهان)

این روزها که روزهای بعد از انتخابات ریاست جمهوری است، برای من و امثال من، روزهای معلق بودن است. کسی نیست به سئوال ها و ابهام های ما پاسخ بدهد. ما معلقیم. خامنه ای ِ ما فصل الخطاب همهء درماندگی ها بود، اما من امروز به دنبال رهایی بخشی  می گردم که مرا با گذشته ام آشتی دهد. من این روزها لذتی از سال های خدمتم به انقلاب نمی برم. من از این که هموطنانم در خیابان های شهر کشته می شوند، به انقلابی بودن خود تردید می کنم. من افقی برای جامعهء خود ترسیم کرده بودم که در آن افق، حتی به اغتشاش و آتش زدن و خراب کردن اموال عمومی، به دیدهء عبرت می نگرد و برای آن اعتبار و شأنی قائل است.

(پيوند با فيلترشکن >>>)

================

علم برد و باخت:

در نبرد، در ورزش و در قمار

يک برنامهء تلويزيونی از اسماعيل نوری علا

(پيوند با فيلترشکن >>>)

================

پر سيمرغ در آتش

نوشته ای از خسرو يزدانی

(پيوند با فيلترشکن به فايل پی.دی.اف)

================

کوتاه و گويا

نامه ای  به رهبر محترم کشور

پدربزرگ يكی از شهدای اخير

رهبرمحترم کشور! خداوند تبارک تعالی دو پسر به من عطا نمود که آنها را حسن و حسین نامگذاری کردم. حسن بيست و دو ساله، به ندای رهبرانی که یکی از آنها حضرتعالی هستید روز هفده شهریور سال پنجاه و هفت به میدان ژاله رفت تا به همراه سایر همفکران اش علیه رژیم شاه تظاهرات کند. او در تجمعی که برای آن مجوز نداده بودند حاضر شد و عوامل سفاک شاه، به ادعای آنکه تجمع غیرقانونی است، با جمعیت برخورد کردند که حسن شهید شد. من، تا چند روز قبل، شاه را عامل ریختن خون فرزندم می دانستم .چند روز قبل هم نوه< نوزده ساله ام، پسر حسین که پدرش او را به یاد عموی شهیدش حسن نام گذاشته بود، به ندای رهبرانی به خیابان انقلاب رفت تا بهمراه همفکرانش علیه حقی که از کف داده بود، تظاهرات کند .در تجمعی که برای آن مجوز نداده بودند حاضر شد و عواملی هم، به ادعای آنکه تجمع غیر قانونی است، با جمعیت حاضر برخورد و حسن دیگر به خانه برنگشت .حال که شما فرموده اید مسبب خون های ریخته شده دعوت کنندگان مردم به خیابان ها هستند چه باید گفت؟ قبول فرمائید که یک بام و دو هوا نمی شود. اگر خونخواهی از دعوت کننده تظاهرات صحیح باشد، پس من بایستی خونخواهی پسرم را که در هفده شهریور پنجاه و هفت خونش ریخته شد از شما مطالبه کنم؛ و اگر خونخواهی از سردمداران حکومتی که به مخالفین خود حتی اجازهء ابراز مخالفت در یک تظاهرات آرام را هم نمی دهند صحیح باشد، پس خونخواهی نوهء نوزده ساله ام فقط از شخص شما معنی میدهد ولاغیر. دوم تیر ماه 88- کاظمینی

 (آرشيو)

================

کتاب ترک های امروز

فصل دوازده ـ توسعه و تله های آن

قسمت سوم ـ  ترکيه و همسايگانش

آندرو مانگو

مطلب اختصاصی سکولاريسم نو

وزير خارجهء سابق ترکيه، اسماعيل چم، گفته است که وضعيت ترکيه را می توان نوعی «عقب ماندگی ممتازه» دانست. ممتاز است از آن لحاظ که دارای سنت بلند ديوانسالاری امپراتوری ست، از همبستگی اجتماعی برخوردار بوده و در همسايگی غرب واقع است. و اگر عليرغم اين امتيازات ترکیه نتواند مردم خود را با نوع تفکر، کار و زندگی خاصی که غرب را مرفه و ثروتمند کرده عادت دهد. بايد ديد تکليف ديگر کشورهايي که غرب علاقمند است آن ها را به مدار خود جذب کند چه خواهد بود. تاريخ ترکیه همچنين واجد درس هایي برای کسانی است که می خواهند نهادهای غربی را در خاک غير غربی کاشته و بارور کنند. نمونه ترکیه به ما می گويد که چنين کاری ممکن است اما زمانی طولانی را طلب می کند.

(پيوند به فهرست کتاب)

(پيوند با فيلترشکن >>>)

 

=============

© 2008 ـ New Secularism - Admin@newsecularism.com - Fax: 509-352-9630