دربارهء سکولاريسم | دربارۀ ما | تماس | آرشيو صفحه اول | جستجو | فيلترشکن | کوتاه و گويا | عکس و مکث | ويدئوها | کتابخانه | زنان | گروه ها | اسناد | نامه ها سال دوم ـ شماره 641 ـ چهار شنبه 18 شهريور 1388 ـ 9 سپتامبر 2009 فهرست الفبائی نام نويسندگان فهرست کليهء مقالات English Section |
||
علوم انسانی به امثال بنده چه ربطی دارد؟ ===== تصاوير و گزارش تكان دهندهء سيمای حکومت اسلامی از بازداشتگاه كهريزك چه ماجرائی در راه است؟ بر اساس خبر «عصرايران»، بخش خبري بيست و سی دقيقه سيما كه به تهيه و انتشار اخبار يكسويه و جناحي شهرت دارد، در اقدامي نادر، گزارشي نسبتاً مفصل از بازداشتگاه كهريزك و جنايت هاي صورت گرفته در آن را پخش كرد به گونه اي كه اين بخش خبري كوتاه، اين بار تا دقايقي بعد از ساعت بيست و يک نيز ادامه يافت. در اين گزارش ، براي اولين بار تصاويري نزديك از بيرون و درون بازداشتگاه مخوف كهريزك به نمايش درآمد كه نشان مي داد، اين مكان، نه يك بازداشتگاه متعارف كه مجموعه اي از سوله ها و بناهاي احداث شده در يك محيط بياباني بوده است كه متاسفانه از آن براي نگهداري انسان ها در شرايط بسيار وخيم و مرگبار استفاده مي شد. ================ ای به دین پروار و از کین پایدار بار دین بربند و دست از کین بدار بار دین بربند و راه خویش گیر کار مردم را به مردم واگذار...>>> (پيوند با فيلترشکن >>>) ================ جنبش سبز و جایگاهِ اقوام[بخش2] مگر سیّد علی خامنه ای کودتا نکرده و مانند محمّد علیشاه قاجار مجلس و ملّت را به توپ نبسته است، پس چرا این اقوام مانند نسل های گذشتهءِ خود، حداقل با همان تفنگ و فشنگ و اسب، بسوی تهران و دیگر شهرهای بپا خواسته حرکت نکرده اند؟ چطور فریادِ دمکراسی خواهی جوانان ایران را شهروندانِ جهان شنیدند ولی اقوام ایرانی ـ که بقول خودِشان، ستم چندگانه و دیکتاتوری عریان بر آنها روا می شود و خواهانِ آزادی و دمکراسی هستند، این فریادهای بلند آسمان خراش را نشنیده اند و نسبت به آن بی تفاوت در خانه نشسته اند؟ (پيوند با فيلترشکن >>>) ================ لازم است که به تفاوت های دو نوع ناسيوناليسم ـ در نزد استعمارگران و استعمار شوندگان ـ توجه کرد. در جهان استعمارگر، ناسيوناليسم از يک سو سبب پيدايش رقابت های نظامی و تجاری و در نتيجه امپرياليسم شد و، از سويی ديگر، در قرن بيستم به يکی از دلايل پيدايش فاشيسم در اروپا تبديل گشت که تحقق دومين بخش از تعريف اروپايی اش بود، مبنی بر: «داشتن يک ايدئولوژی خاص که مفهوم دولت - ملت را به عنوان آرمانی سياسی گرامی داشته و خواهان وفاداری شهروندان خود به اين آرمان باشد». .. (پيوند با فيلترشکن >>>) ================ آنچه به نام «اعترافات» سعيد حجاريان روز سه شنبه دوم شهريور 88 از سوی دادگاه رسيدگی به اتهامات به اصطلاح «اغتشاشگران» منتشر شد، نقطهء عطف دادگاههايی به شمار میرود که از سوی افکار عمومی به دادگاههای استالينی مشهور شده است. اين اعترافات، در حقيقت اعترافات خود حکومت دينی و نظام جمهوری اسلامی به آن چيزی است که همواره از آن هراسان بوده است، هويت خود را در مبارزه بیامان با آن تعريف میکند و رسالت خويش را در تلاش برای نابودی آن میبيند. (پيوند با فيلترشکن >>>)
اخيراً از طرف رسانه های وابسته به اقتدارگرايان نامه ای منسوب به پدرم منتشر گرديده که سراسر کذب و حاوی تناقضات بسياريست و آشکارا توسط بازجويان نوشته شده است و لحن آن با ادبيات پدرم همخوانی ندارد. هرچند با بازخوانی اين نامه و دقت در زمان انتشار آن نکاتی چند قابل استنباط است: اگر بپذیریم که زبان عنصری پویاست، آنگاه به این نتیجه نیز می رسیم که این عنصر پویا نمی تواند از اقتضائات زمان و مکان برکنار باشد و خود را، بقول عوام، به روز نکند؛ چرا که، در غیر اینصورت، جامعه دچار نوعی یبوست واژگانی می شود و ملت از بیان مسائل و مفاهیم مورد نظر خود بیگمان باز می ماند و دل پیچه می گیرد... (پيوند با فيلترشکن >>>) ================
|
يادداشت های هفتگی شکوه ميرزادگی «حجاب اسلامی»ايدئولوژی است، نه پوشش در هفته گذشته، و همزمان با باز شدن دانشگاه ها در ترکيه، بار ديگر مساله ی ورود دختران و زنانی که نمی توانند با «حجاب اسلامی» وارد مراکز آموزش عمومی ترکيه شوند مطرح شده است. آن گونه که خبرگزاری های ايران با آب و تاب گزارش داده اند، اين دانشگاه ها از ثبت نام و پذیرش دانشجويانی که حجاب دارند جلوگيری می کنند. همزمان با اين جريان، در يکی از شهرهای بلژيک نيز از تظاهرات دخترانی که می خواهند با «حجاب اسلامی» به دانشگاه ها بروند جلوگيری به عمل آمده است. برخی از مردمان، و از جمله گردانندگان حکومت اسلامی، معتقدند که منع «حجاب اسلامی» در اماکن آموزشی رفتاری است در تضاد با حقوق بشر. و عده ای، از جمله بيشتر دولت های اروپايي که اکنون همين روش جلوگيری از ورود حجاب اسلامی را به مراکز آموزشی خود دنبال می کنند، اين رفتار را ـ با توجه به قوانين سکولار خودشان ـ در تضاد با حقوق بشر نمی بييند. مطلب حاضر بر اساس همين ديدگاه ها به مساله پديده ای به نام «حجاب اسلامی» می پردازد. (پيوند با فيلتر شکن>>>>)
اگر به خانه ی من آمدی برایم مداد بیاور، مداد سیاه میخواهم روی چهره ام خط بکشم تا به جرم زیبایی در قفس نیفتم>>>> (پيوند با فيلترشکن >>>)
نمی شود هیچ رقمه حجاب را تبرئه کرد، مثلن گفت که این از مشغلهی زیاد است و چه و چه. اگر آن هم باشد میشود عامل دوم، چرا؟ چون همین آدمهای پرمشغله اگر سر شانههایشان هر صبح آفتاب میدید، اگر روزی چهار بار توی آینهی آسانسور به جای تودهی سیاه خودشان را میدیدند، اگر بدنشان پشت پنج لا پارچه مخفی نمی شد، این همه از خودشان یادشان نمیرفت. چون من زن های زیادی را دیدهام که جلوی آینه های استخر فکری میشوند، نمیفهمند کی این همه تغییر کردند. اما همین که مانتو را میپوشند تمام میشود.(پيوند با فيلترشکن >>>)
اولين وزیر زن ایران در قبل و بعد از انقلاب هفتهء پيش، خانم مرضیه دستجردی به عنوان اولین وزیر زن پس از انقلاب (برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفت. ایشان پس از کسب رای اعتماد از مجلس با ابراز خشنودی از انتخابش در جمع خبرنگاران گفت: «فكر ميكنم خانمها امروز به آرزوي ديرينهء خود رسيدند كه يك زن در كابينه دولت قرار بگيرد و مطالبات آنها را دنبال كند، فكر ميكنم اين انتخاب قدم مهمي براي خانمها باشد». اما اولین وزیر زن ایران خانم فرخ رو پارسا بود که در حکومت پهلوی به وزارت رسید. او در کابینهء دوم و سوم امیر عباس هویدا وزیر اموزش و پرورش بود که پس از انقلاب، با اتهاماتی چون «حیف و میل اموال بیت المال و ایجاد فساد در وزارت آموزش و پرورش و کمک به نشو و نمای فحشا در آموزش و پرورش و همکاری موثر با ساواک و اخراج فرهنگیان انقلابی از وزارت فرهنگ ایران و غیره، در دادگاه انقلاب اسلامی شعبهء تهران به ریاست صادق خلخالی محاکمه شد، و به عنوان مفسد فی الارض (عامل فساد بر روی زمین) در تاریخ 18 اردیبهشت سال 1359 اعدام گردید. (پيوند با فيلترشکن >>>)
بازنگري در سرفصل هاي رشته هاي علوم انساني با تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي آغاز شد ایلنا - با تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي، انجام بازنگري سرفصل هاي رشته هاي علوم انساني دانشگاه هاي کشور به پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي محول شده است. حميدرضا آيت اللهي رئيس پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي در گفت وگو با ايلنا با بيان اين مطلب گفت: «اين پژوهشگاه به عنوان متولي اصلي پژوهش در حوزهء علوم انساني در کشور، پس از تشکيل گروه هاي ويژهء بررسي کنندهء سرفصل هاي درسي رشته هاي علوم انساني با مشارکت کليهء استادان علوم انساني کشور در حوزه هاي مختلف، اقدامات عملي در مورد بازنگري سر فصل ها را با توجه به اهداف توسعهء آموزش عالي در حوزه علوم انساني، و بر اساس رهنمودهاي مقام معظم رهبري، آغاز مي کند». وي تصريح کرد: «بسياري از سرفصل هاي موجود و منابع مورد استفاده در اين سرفصل ها بيش از بيست سال است بدون هيچ گونه بازنگري و تغيير، دست استادان را براي تحول و رشد درس ها و متون درسي بسته است. در طول اين بيست سال، تغييرات بسياري در علوم مختلف پيش آمده و بر اساس اقتضائات جامعه جهاني برخي سرفصل ها حذف و به برخي سرفصل ها افزوده شده است». آيت اللهي اظهار داشت: «هر کشوري سعي مي کند شرايط بومي و منطقه اي خود را در تدوين دروس مورد توجه جدي قرار دهد، در حالي که در کشور ما بسياري از عناوين و سرفصل هاي دروس اين اقتضا را ناديده گرفته اند و در جهت فرهنگ ايراني- اسلامي ما نيستند که همين امر تجديد نظر در سرفصل ها را ضروري ساخته است. علاوه بر اين، منابع بسياري سال به سال در رشته هاي علوم انساني در کشور ايجاد مي شود که بايد به روزرساني منابع و متون درسي نيز مورد توجه قرار گيرد».
طرح مجازات استفاده غير مجاز از عناوين علمى از دستور كار مجلس خارج شد سايت ايران ـ ايران: طرح مجازات استفاده غير مجاز از عناوين علمى كه فوريت آن سال گذشته تصويب شده بود، با راى نمايندگان از دستور كار مجلس شوراى اسلامى خارج شد. به گزارش مهر، نمايندگان مجلس شوراى اسلامى در جلسه علنى ديروز مجلس كليات طرح مجازات استفاده غير مجاز از عناوين علمى را در دستور كار داشتند كه با كليات اين طرح مخالفت كردند. يك فوريت اين طرح در جلسه علنى 16 بهمن سال گذشته به تصويب رسيد. طرح مجازات استفاده غير مجاز از عناوين علمى پس از سوء استفاده برخى افراد از عناوين علمى و دانشگاهى در مجلس مطرح شد. ۶۶ نفر از نمايندگان از كميسيون هاى مختلف، اين طرح را با هدف حفظ اعتبار عناوين علمى و دانشگاهى مانند دكتر، مهندس و نظاير آن كه از سوى دولت شرايط اعطاى آن تعيين شده است ارائه كردند و درتوجيه آن نوشتند اعتمادى كه مردم به صاحبان اين مدارك دارند اين وظيفه را پيش روى قانونگذار مى گذارد كه با وضع قانون مانع به كارگيرى نابجا از اين عناوين و در نتيجه سوء استفاده احتمالى يا خسارات ناشى از مسالحه شود. مخالفان طرح مذكور معتقد بودند تصويب چنين طرح هايى در مجلس، شان قانونگذارى را تنزل مى دهد و اساساً موارد فرهنگى بهتر است به وسيله سازمان هاى مربوطه در سطح جامعه نهادينه شود. برخى از طراحان نظير دلخوش نيز معتقد بودند كه طرح مجازات استفاده غير مجاز عناوين علمى بدون اطلاع طراحان در كميسيون تخصصى از نظر محتوايى تغيير كرده است.
بهترنیست از"نهضت سبزاسلامی" فاصله بگیرید!؟ م- جهانگیر در سایت «سکولاریسم نو»، به سردبیری آقای اسماعیل نوری علا، مطلبی از جمشید طاهری پور (از رهبران سازمان اکثریت) زیر عنوان «الویت پیکار امروز کدام است؟» درج شده است. پیش از هر چیز، گمان می کنم داشتن آگاهی مختصری پیرامون زندگی گذشتهء ايشان برای آقای اسماعیل نوری علا ضروری باشد تا بداند که میدان دادن به طرفداران رژیم اسلامی، در تضاد با آرمان های مردم ایران است. من قصد پاسخگوئی به طاهری پور را ندارم اما از آقای نوری علا می پرسم که مگر باندِ نگهدار- طاهری پور نبود که با تبلیغ و ترویجِ برنامهء اصلاح طلبانِ حکومتی به رهبری خاتمی، هشت سال به عمر رژیمِ اسلامی اضافه کرد؟ و اکنون، بار دیگر، همان باند، با تبلیغ و ترویجِ برنامه های«نهضت سبزاسلامی»، تصمیم دارد برای حداقل یک دورهء بيست ساله ديگر بر عمر حکومت فاشیستی- مذهبی مُلایان اضافه کند؟ آن هم در حالی که دختران وپسران جوان در ایران شعارمرگ بر دیکتاتور سر می دهند! و مردم درحال عبوراز «نهضت سبزاسلامی» به رهبری موسوی بوده و خواهان تغییرنظام اسلامی هستند! چرا اسماعیل نوری علا، به بهانهء احترام به دموکراسی، سایت «سکولاریسم نو» را در اختیار اين باند گذاشته است تا از این طریق به جنبش رهایی بخش مردم آسیب برسانند؟ آيا بهتر نیست از "نهضت سبز اسلامی" فاصله بگیرید!؟ (ششم سپتامبر 2009) (اين متن خلاصه شده است؛ برای متن اصلی به اينجا مراجعه کنيد>>>)
آرشيو روزانهء يک هفتهء گذشته: شماره 639 ـ دو شنبه 16 مرداد 1388 ـ 7 ماه اگوست 2009 شماره 638 ـ يک شنبه 15 مرداد 1388 ـ 6 ماه اگوست 2009 شماره 637 ـ شنبه 14 مرداد 1388 ـ 5 ماه اگوست 2009 شماره 636 ـ جمعه 13 مرداد 1388 ـ 4 ماه اگوست 2009 شماره 635 ـ پنج شنبه 12 مرداد 1388 ـ 3 ماه اگوست 2009 شماره 634 ـ چهار شنبه 11 مرداد 1388 ـ 2 ماه اگوست 2009
|
================ ================ ================ ================ ================ ================ ================ ============= ============= ============= ============= ============= ============= ============= ============= ============= ============= ============= ============= ============= ============= ============= ============ =========== =========== ========== ========== =========== ===========
=========== =========== ============= ============= ============= =========== =========== =========== =========== =========== =========== =========== =========== =========== =========== =========== =========== =========== =========== ============= ============= =========== =========== =========== =========== =========== مخالفان خود را بشناسيم دولت نهم روند بسيار خطرناک غربزدگی و گرايش های سکولاريستی را که متأسفانه در حال نفوذ در بدنه مديريتی کشور بود، سد کرده است. ======
سکولارها در ایران جایگاهی ندارند! حضور پر شور ملت ایران در بيست و دوم بهمن عامل شکست کامل سکولارها در کشور است. ======
اسلام با فرهنگ لائيك و بى دينى مخالف است. دشمنان با استفاده از ترويج فرهنگ لائيك درصدند تا زنان را از خط عفاف و حجاب و كرامت منحرف كرده و سنت هاى اصيل اسلامى را از بين ببرند. ====== آيتالله مکارم شيرازی
نقش تلويزيون در ايجاد تحولات سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي بسيار مهم است. هر چند که در ساليان اخير برنامههاي ديني و مذهبي در تلويزيون گسترش يافته ولي کساني در آنجا لانه کردهاند تلويزيون را به سوي سکولاريسم سوق مي دهند». ======
====== ====== |
© 2009 ـ New Secularism - Admin@newsecularism.com - Fax: 509-352-9630 |