دربارۀ ما | تماس | آرشيو صفحه اول | جستجو | فيلترشکن | کوتاه و گويا | عکس و مکث | عکس انتخابی | ويدئوها | کتابخانه | زنان | گروه ها | اسناد | نامه ها درباره سکولاريسم | فهرست نام نويسندگان | سال دوم ـ شماره 706 ـ جمعه 22 آبان 1388 ـ 13 نوامبر 2009 | فهرست کليهء مقالات | English Section |
||
که من خموشم و او در فغان و در غوغا است... ================ آشنائی با نسخهء اول پيش نويس قانون اساسی نوين ايران کاری گروهی از «حقوقدانان جنبش سبز مردم ايران» مدتی است سايت جديدی به نام «حقوقدانان جنبش سبز مردم ايران» ـ برای تهيهء يک پيش نويس قانون اساسی برای حکومت آيندهء ايران ـ آغاز بکار کرده است که متأسفانه هويت واقعی گردانندگان آن بر ما روشن نيست، هرچند که آنها اهداف خود را به روشنی شرح داده و، با وجود واژهء «سبز» در نام سايت شان، عدم وابستگی خود به احزاب و گروه های مختلف را بيان داشته اند. بهر حال، در نظر گردانندگان سايت سکولاريسم نو، کاری که آنها انجامش را بر عهده گرفته و روشی که برای پيشبرد آن اتخاذ کرده اند نشان از تسلط فنی آنان بر کارشان و واجد ارزش های فراوان و موافق با اهداف سايت ما برای برقراری يک حکومت سکولار (جدائی ايدئولوژی ها و مذاهب از حکومت) است. لذا کار آنان را ـ تا اينجا! ـ تأئيد کرده و از همگان دعوت می کنيم تا در بحث سازنده ای که در اين سايت برقرار شده شرکت کنند. پيوند ثابت به اين سايت در ستون پيوندهای سکولاريسم نو قرار داده شده است و ما مداماً آنچه را که در آن سايت می گذرد زير نظر خواهيم داشت.>>>> ================ زمینههای اقبال از «سکولاریسم» مایه شگفتی نبود که در مراحل تدوین و تدارک «اعلامیه جهانی حقوق بشر» نمایندگان کشورهای مذهبی و ضد مذهبی (از جمله عربستان سعودی و بلوک شوروی) هرچند با استدلالهای ظاهرا متفاوت ولی کنار یکدیگر میراندند و نمایندهی سعودی غرق در جزمیتهای مذهبی، آزادی مذهب را نقص عهد با خدا میدانست و نمایندگان شوروی و سلسلهی اقمار او، طرح اعلامیه را مبتنی بر «فردگرایی از خود بیگانهساز» و محصولی از لیبرالیسم سرمایهداری غرب میشناختند و به همین دلیل بود که به هنگام رایگیری برای طرح اعلامیهی جهانی حقوق بشر در مجمع عمومی ملل متحد، نمایندهی آفریقای جنوبی، پشت به نظام نژادی «آپارتاید» و نمایندهی عربستان سعودی به «پیروی از احکام لایزال الهی» و نمایندگان بلوک شرق (شوروی، اوکراین، بلوروسی، چکوسلواکی، لهستان و یوگسلاوی)، در کنار هم، به اعلامیه جهانی حقوق بشر، رای ممتنع دادند... ================
پیشینه فتوای کشتن یک نویسنده در تاریخ ما، به آن جنایت شست و چهار سال پیش در کاخ دادگستری باز می گردد که پژوهش گری بی مانند و انسان پاک نهادی را از ما گرفت. این روزها من در این اندیشه ام که آقای مهاجرانی گرامی، درباره آن جنایت و کشتارهایی ازآن دست چه می گویید؟ اگر از دیدگاه شما هم امروزهم دستور کشتن سلمان رشدی درست باشد، چه بسا که براین باور هم باشید که آن آدمکشان فدایی اسلام در کشتن کسروی که تنها گناهش اندیشیدن و نگاشتن آن اندیشه ها بر کاغذ بود، در «راه حق» می بوده اند و باید یادشان را گرامی داشت. یار شما آقای خاتمی نیز با شرکت در مراسم بزرگداشت پنجاهمین سالگرد کشته شدن نواب صفوی، همین «ارجداری» از حقوق و آزادی بیان را به یاد ما آوردند. ================
تفسیرهایی که در این دو سه ماهه از جنبش سبز، بهویژه توسط برخی هموطنان غالبا خارجنشین شده و میشود، بهنظر میرسد بسیار با واقعیتهای جنبش سبز تفاوت داشته است. میخواهم به بخشی از این تفاوتها اشاره کنم. از اینرو که اگر ما در تفسیر این واقعه خطا کنیم، باعث میشود زحمتهای آن عزیزانی که این دشواریها را در ایران تحمل میکنند، بهواسطهی سوء تفاهم های ما بر باد برود. و آنوقت پس از چند دهسال ما خود را نبخشیم، نبخشیم که چرا در زمان واقعه آن را درست نفهمیدیم؛ بهگونه ی واژگونه فهمیدیم. ================ در بیستمین سالگرد فروریزی دیوار برلین، شراره امید تازه ای درخشیدن گرفته و آن رستاخیز استوار، پیگیر، مقاوم و خردگرای مردم ایران است. رستاخیزی که با گام های بلند به سوی پیروزی نهایی می رود و با هر گام امیدهای تازه ای را در دل های آزادی خواهان دنیا برمی انگیزد. امید به این که این رستاخیز، فزون بر رهایی مردم شریف ایران از بند استبداد سیاه دینی، موج آفرین نیز باشد و این موج ها را دستکم در حوزهء تمدّنی خود یعنی خاورمیانه گسترش دهد. امید به این که احترام به حقوق انسانی، نفی خودکامگی و رعایت حقوق بشر را گسترش دهد. امید به این که بیست سال پس از فروریزی دیوار شرم یا ننگ، در همه کشورهای زیر سلطه انواع استبداد، دیوار ترس را نيز ـ که نگهدارندهء استبداد است ـ فروریزد!
ما در دانشگاه در خط مقدم جنگ نرم مديريت مي کنيم غلامرضا خواجه سروي، معاون فرهنگي وزير علوم خبرگزاري مهر ـ غلامرضا خواجه سروي در نخستين روزهاي فعاليتش در مقام معاونت فرهنگي وزير علوم ترجيح داد بيشتر درباره بحث هاي عميق تري چون «جنگ نرم» و «تهديدات دانشگاه توسط دشمن» حرف بزند و- بدون اشاره به مصاديق اين جنگ و البته بدون اشاره به برخي ناآرامي هايي که طي يکي، دو ماه گذشته در دانشگاه ها اتفاق افتاده - اعلام کرد معتقد به مديريت فرهنگي در خط مقدم جنگ نرم است. اين صحبت ها صرف نظر از محتواي بحث نشان از يک تغيير رويه هم داشت. چنان که مي شد چنين استنباط کرد خواجه سروي مي خواهد، برخلاف رويهء حوزه فرهنگي وزارت علوم در سال هاي گذشته، کمي هم دربارهء مسائل عيني کلي اظهار نظر کند و سطح بحث ها را در اين حوزه از اموري چون «کارت هاي فرهنگ» و «بن هاي فرهنگي کتاب» و... بالاتر ببرد. ديروز خبرگزاري مهر در گفت وگويي از خواجه سروي خواست آخرين تحليلش را- به عنوان يک تحليل رسمي و دولتي- در ارتباط با شرايط روز دانشگاه بگويد و او در پاسخ چنين گفت: «دشمنان در برنامه ريزي هاي خود بيش از هر قشري دانشجويان را مخاطب خود تعريف کرده اند. لذا رسالت مسوولان دانشگاهي به ويژه مديران فرهنگي دو چندان است يعني اعتقاد داريم مدير فرهنگي در خط مقدم اين جنگ نرم قرار دارد.» معاون وزير علوم با بيان اين مطلب افزود: «شرايط سياسي نمايانگر نااميدي دشمنان از حملهء نظامي و سخت افزاري به جمهوري اسلامي ايران است و در نتيجه آنان براي پيشبرد اهداف خود با تغيير استراتژي، رويکرد نرم را جايگزين کرده اند. اين وضعيت نوظهور را مي توان تحت عنوان جنگ نرم نيز ناميد. جنگ نرم بيش از هر چيز به ابزارهاي فرهنگي متکي است و به طور طبيعي راه هاي مقابله با آن نيز بايد با ابزارهاي فرهنگي باشد.» معاون وزير علوم، بدون اشاره مستقيم به مصاديق در صحبت هاي خود، خطاب به مديران فرهنگي گفت؛ «مديران فرهنگي بايد برنامهء جامعي را در مقابل جنگ نرم در دستور کار داشته باشند.» وي در اشاره به برخي بايدهاي اين برنامه جامع گفت: «مديران فرهنگي بايد پويايي و تحرک خود را افزايش دهند زيرا خصلت کار فرهنگي ايجاب مي کند کارگزار فرهنگي به ويژه مديران با حساسيت و تحرک مضاعفي در ميدان حاضر شوند و ماموريت ها را پيگيري کنند.» او مشارکت عناصر دانشگاهي به ويژه استادان و دانشجويان در عرصه فعاليت هاي دانشگاه را مورد تاکيد قرار داد و گفت: «با حضور و مشارکت همه جانبه استادان و دانشجويان کار فرهنگي از مقبوليت بيشتري برخوردار مي شود و تاثيرگذاري آن نيز دو چندان خواهد شد.» خواجه سروي افزود: «حفظ شادابي و پويايي همراه با سلامت محيط فرهنگي از ضرورت هاي فعاليت فرهنگي دانشگاهي است. روزمرگي و حاکم شدن رخوت بر حوزه فرهنگ از آفت هاي محتمل کار فرهنگي است که براي اجتناب از اين آفت بايد اصل شادابي و تحرک فرهنگي را با حفظ سلامت کار فرهنگي در نظر داشت.» او گفت: «معاونت فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با توجه به ظهور تهديدات نرم براي شکل گيري فضاهاي فرهنگي مطلوب و کارآمد آمادگي دارد که تحقق اين فضا مستلزم مشارکت همه جانبه تمام نخبگان دانشگاهي به ويژه استادان و دانشجويان است.»
اوباما، اوباما، بازی نکن تو با ما... ================ |
آقای کديور هم بهتر است در حد گليم خود بماند متأسفانه، آقای کديور، گويا بخاطر حس تعلقی که به «جنبش سبز» پيدا کرده اند، مسائل دينی و اخروی را ـ که در حوزهء تخصص شان است ـ کنار گذاشته و با رفتن از اين دانشگاه به آن دانشگاه آمريکائی مشغول ايراد نطق و خطابه دربارهء «جنبش سبز» شده و مرتباً تحليل هائی صرفاً و يکپارچه «سياسی» ارائه می دهند، بی آنکه معلوم شود ايشان اين «علم سياست» را، جز در حوزهء علميهء قم، در کجا تحصيل کرده و در آن فارغ التحصيل هم شده اند.
همه در آن جا بودند. از پیرزنان دلنشین چروکیده و مردان کهنسال پشت خمیده تا جوانان هفده هیجده ساله که با روزگار «کمال» فاصله ها داشتند. همگی ولی متاثر و اندوهگین؛ و چنان دلتنگ و افسرده که گویی «کمال» هم امروز بدورد حیات گفته است. چنان هم می گریستند که نمی توانستی بیخودانه با آن ها همدل نشوی. مات ات می برد از بزرگی آن مرد و از عشق این مردم. گویی این ملت دو خدا دارد، خدای آسمانی که بیشترشان «الله» می خوانندش و خدای زمینی با چشمانی آبی و نگاهی ژرف نگر به نام «کمال آتاتورک»! به دیدگان به سرخی گراییده سربازان می نگریستم و به خود و میهن ام می اندیشیدم. به یکی از همدوره های «کمال»، به مردی به نام رضاشاه.
من نمي توانم ساكت بنشينم و هيچ نگويم گفتگوگر: سايمون هفر، خبرنگار روزنامه گاردين جنبش سبز مي گويد ما مي خواهيم از اين رژيم خارج شويم. آنها به راي اكثريت تعهد دارند و مردمي هستند كه مي گويند ما بايد به عقيده هر كسي احترام بگذاريم و از آن دفاع كنيم... اينان جوانان امروز ايران اند که بسيار متفاوت از آناني هستند كه سي سال پيش يك رهبر بزرگ با يک ايدئولوژي بزرگ را خواهان بودند. اينان مردمي هستند كه حقوق بشر را بصورت خشت اول همهء خواسته هايشان مي بينند؛ مردمي كه خواهان سيستمي بر مبناي عدالت هستند و نه اينکه كسي كه بگويد: "بعنوان تنها نماينده خداوند روي زمين، قانون همان است كه من مي گويم".
شعار جمهوری ایرانی، سکولاریسم و اپوزیسیون پیشرو شعار جمهوری ایرانی، پیامی کاملا آشکار دارد "این جنبش، جنبشی رنگین کمانیست و خواهان سکولاریسم است". این پیام را اپوزیسیون پیشرو به خوبی شنید. پس اگر اپوزیسیون ملی و مترقی، خواهان دموکراسی و سکولاریسم است، بهتر است که مانند سی سال پیش منفعل عمل نکرده، ابتکار عمل را بدست گیرد و در راه آن هدفی که بیش از صد سال است چشم براهش مانده تلاش کند و خود و لیاقت خود را برای رهبری این جنبش رنگین کمانی به مردم نشان دهد.
بسیجی ها در پالتاک مهدی فتاپور شنبه چند هفته گذشته اطاق اتحاد جمهوریخواهان در پالتاک من و خانم فاطمه حقیقتجو را دعوت کرده بود که راجع به اوضاع ایران و آینده جنبش صحبت کنیم .پس از صحبت ما، مطابق معمول به حاضرین وقت داده شد که سوالات و نظرات خود را مطرح کنند. پنج نفر از کسانی که نوبت گرفتند صحبت خود را با خواندن آیه ای از قران شروع کرده و خود را عضو بسیج معرفی کرده و در چارچوب بحث و دیالوگ نظر خود را مطرح کردند. آنان گفتند: «این آقایانی که امروز به نتیجهء انتخابات اعتراض دارند کسانی هستند که بيست سال در دورهء موسوی و رفسنجانی و خاتمی ادارهء کشور را در دست داشتند و این همه خرابی و مشکلات برای کشور پدید آوردند و حالا که عده ای آمده اند و قدرت را از آنها گرفته اند و می خواهند به اوضاع مملکت سروسامانی بدهند و جلوی اختلافات طبقاتی و دزدی و فساد را بگیرند جنجال تقلب در انتخابات را راه انداخته اند». آنها خطاب به من گفتند که «شما هر چند نظرات تان با ما فرق دارد ولی آدم هایی هستيد که نظراتی دارید و پرنسیپ دارید و ما به شما احترام می گذاریم؛ چرا فریب آدم های خائنی مثل حقیقت جو و افشاری و سازگارا و گنجی و مهاجرانی را می خورید. اینها آمده اند خارج با آمریکایی ها ساخته اند و اسرار اتمی ما را در اختیار آنها گذاشته اند. اینها مساله شان کسب مجدد قدرت است و به محض اینکه موفق شوند با یک تیپا شما را طرد می کنند. شما به سودتان است که از آنها کناره گیری کنید...» هم حضور یک تیم کارکشته با صحبت هایی از قبل آماده و کار شده با عنوان رسمی بسیجی در جلسات ما و هم این موضع آنها برای من جدید بود. تا به حال ما در کیهان و نشریات مشابه خوانده بودیم که خطاب به موسوی و خاتمی و مشارکت و نظایر آنها بنویسند که «ببینید، ضد انقلاب خارج از کشور دارد از شما حمایت می کند. شما چه کرده اید که این خائنین از شما حمایت میکنند». و این بار من با موضعی عکس موضع قبلی مواجه می شدم. من شخصاً عادت کرده ام که در جلسات، چه حضوری و چه پالتاکی و چه در تفسیر مقالات، صرف نظر از موضوع بحث، کسانی بیایند که یا با اعتقاد واقعی و یا با تظاهر به موضع چپ رادیکال مرا مورد حمله قرار دهند که «چرا از جنایتکارانی که در رژیم مسئول بوده اند حمایت می کنید؟» و یا «چرا با لیبرال های طرفدار آمریکا همکاری می کنید؟» و یا «چرا نسبت به سلطنت طلب ها و مجاهدها و تجزیه طلب ها قاطع نیستید؟» و یا به طرف های دیگر بگویند که «چرا با خائنین اکثریتی همکاری می کنید؛ اینها همان هایی هستند که در دورهء جنگ شعار "پاسداران را به سلاح سنگین مسلح کیند را داده اند". ولی من تا به حال با حضور رسمی ماموران ورزیده رژیم در جلسات، و بخصوص با موضع روشن ذکر شده، مواجه نشده بودم. آیا این جلسه و این موضع یک مورد استثنایی و منفرد است یا شما هم با موارد مشابه مواجه شده اید و این یک مورد نمونه وار است؟
دوشقه گی در حکومت اسلامی (کار کاکرلاک)
آرشيو روزانهء مقالات يک هفتهء گذشته:
شماره 704 ـ چهار شنبه 20 آبان 1388 ـ 11 نوامبر 2009
يادداشت های هفتگی شکوه ميرزادگی
آشفتگی ارزش ها در قوانین مذهبی و توسعه نیافتگی اخلاق نگاهی به قانون قصاص از روزنه اخلاق
آيا «ندا» هنوز زنده است؟ اين سئوال بي خوابم مي كند!
گفتگو با شیلا صمیمی، فعال حقوق زنان در افغانستان گفتگوگران: رها عسگری زاده - زینب محقق
حکومت اسلامی امانتی است که جامعه بايد نشان دهد که شايستهء آن است سردار محمدرضا نقدی، رئيس سازمان بسيج مستضعفين
شماره 703 ـ سه شنبه 19 آبان 1388 ـ 10 نوامبر 2009
تظاهرات 13 آبان و مذاکرات ژنو، درسی برای اوباما
دویست و پنجاه هزار تومان تشویقی برای دستگيری هر اغتشاشگر!؟ نامهء رضا مهدوی نیا، فرزند شهید مصطفی مهدوی نیا، به خامنه ای
بخش دهم از فصل نهم کتاب «دیهء اهل کتاب»
دادستان ويژه روحانيت قم؛ روحانيون از موضع گيري سياسي خودداري کنند
پليس آماده اجراى حد قطع دست براى كنترل سرقت است
شماره 702 ـ دو شنبه 18 آبان 1388 ـ 9 نوامبر 2009
تاملی بر وقایع همسان در مشروطیت و تحولات اخیر ایران
علاقهء خامنه ای به سانسور کردن مباحث سياسی (ويدئو)>>>>
نظر مقام معظم رهبري درباره نگهداري ماهواره
فقط پنج نشانه از هزار و دويست نشانهء آخرالزمان باقی مانده است مسئول موسسهء فرهنگی «موعود عصر»
پای درد دل مردم دارالخُرافه و چیزی به ماه نمانده بود!
شماره 701 ـ يک شنبه 17 آبان 1388 ـ 8 نوامبر 2009
تاک ها، ندای تاریخ و پایان دیکتاتور!
جمهوری اسلامی و داستان «مرد پیر و دریا» (در نشريهء «هشت صبح» افغانستان»)
(ويدئو)
تحول در علوم انسانی نيازمند يک عزم قوی است مصباح يزدی
شماره 700 ـ شنبه 16 آبان 1388 ـ 7 نوامبر 2009
اقتدارگرایان وارد بازی باخت ـ باخت شده اند
توانایی ها، ناتوانی ها و سه شرط امکان پذیری
پشت چهرهء ديکتاتورشکوه ميرزادگی
لباس های نوی پادشاه و عریان گشتگی مقام رهبری
اگر اقتصاد مملکت آسیب ببیند دین نیز آسیب میبیند آیتالله جوادی آملی
|
================ ================ ================ ================ ================ ================
پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی>>>> ================ ================ ================ ================ ================ ================ =========== =========== =========== ============= کميته بين المللی نجات پاسارگاد =========== =========== =========== =========== ============= ========== =========== =========== =========== =========== =========== =========== =========== =========== =========== =========== =========== ============= =========== ============= ============= ============ =========== =========== ========== ============= =========== =========== =========== ============ =========== =========== =========== =========== =========== ===========
مخالفان خود را بشناسيم دولت نهم روند بسيار خطرناک غربزدگی و گرايش های سکولاريستی را که متأسفانه در حال نفوذ در بدنه مديريتی کشور بود، سد کرده است. ======
سکولارها در ایران جایگاهی ندارند! حضور پر شور ملت ایران در بيست و دوم بهمن عامل شکست کامل سکولارها در کشور است. ======
اسلام با فرهنگ لائيك و بى دينى مخالف است. دشمنان با استفاده از ترويج فرهنگ لائيك درصدند تا زنان را از خط عفاف و حجاب و كرامت منحرف كرده و سنت هاى اصيل اسلامى را از بين ببرند. ====== آيتالله مکارم شيرازی
نقش تلويزيون در ايجاد تحولات سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي بسيار مهم است. هر چند که در ساليان اخير برنامههاي ديني و مذهبي در تلويزيون گسترش يافته ولي کساني در آنجا لانه کردهاند تلويزيون را به سوي سکولاريسم سوق مي دهند». ======
====== ====== |
© 2009 ـ New Secularism - Admin@newsecularism.com - Fax: 509-352-9630 |