دربارهء سکولاريسم | دربارۀ ما | تماس | آرشيو صفحه اول | جستجو | فيلترشکن | کوتاه و گويا | عکس و مکث | ويدئوها | کتابخانه | زنان | گروه ها | اسنادنامه ها

سال دوم ـ  شماره 678  ـ  جمعه 24 مهر 1388 ـ  16 اکتبر 2009         فهرست الفبائی نام نويسندگان         فهرست کليهء مقالات         English Section

سفره ای پر از خالی؟

================

دزد سوّم!

شهباز نخعی

نمونه ای از انتقال غیرقانونی منابع ثروت مردم ایران، خرید هشت هزار میلیارد تومانی پنجاه و يک درصد سهام مخابرات ایران توسّط یکی از شرکت های تابعه سپاه پاسداران است.  نمونه دیگر، دورخیز تعاونی سپاه پاسداران برای خرید سهام شرکت خودروسازی "سایپا" است. نکتهء درخور توجّه در این میان، تلخکامی عاملان اصلی این دسیسهء خیانتکارانه، یعنی موتلفه و کارگزاران، است که می بینند لقمهء چرب و نرمی را که برداشته بودند، دیگری از دهانشان می رباید.  این تلخکامی را به خوبی می توان از اعتراض موتلفه به روند خرید سهام مخابرات توسّط سپاه پاسداران دریافت!

================

خطراتی که جنبش نوین

مردم ایران را تهدید می کنند

و راهکارهای مقابله با آنها

حسن ماسالی

فقدان احزاب مدرن اجتماعی موجب فقدان همبستگی و انسجام مبارزاتی می شود. درحالیکه ایجاد احزاب مدرن اجتماعی به شکل گیری رهبری دستجمعی در جامعه یاری می رساند و از این طریق سیاست و راه کارهای حزبی  جایگزین سیاست بازی های فرد گرایانه می شود. بی علت نیست که جنبش ملی و دمکراسی خواهی ایران پس از صد سال مبارزه هنوز نتوانسته است از استحکام تشکیلاتی و اعتبار سیاسی و اجتماعی برخوردار شود. استقرار حکومت های دیکتاتوری نقش مهمی در پراکندگی نیروهای سیاسی و اجتماعی داشته اند، اما به ضعف های درونی جنبش نیز باید نگریست.

================

برندگان نوبل نقض حقوق بشر

در ایران را محکوم کردند

در نامه ای خطاب به شيرين عبادی

چهل و چهار برنده جایزه نوبل روز دوشنبه در نامه‌ای سرگشاده ضمن امیدواری دادن به مردم ایران نقض حقوق بشر در کشور را به دنبال اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری شدیدا محکوم کردند. امضاکنندگان این نامه خطاب به شیرین عبادی و تمام معترضین به نتیجه انتخابات، «مردان و زنان شجاع ایران»، می‌گویند که «انتخابات شما به طرز شرم‌آوری دست‌کاری شده و حقوق انسانی شما مورد بی‌توجهی قرار گرفته است».  آنها به مردم ایران می‌گویند: «خود را تنها احساس نکنید. امید خود را از دست ندهید. جهان می‌داند که بقای فیزیکی و معنوی‌اش به بقای شما وابسته است.»

================

در کهریزک اسلام سیلی خورد

بیژن دوستدار ايران

آنها در کهریزک خدایشان را بپای قدرت قربانی کردند و این آخرین سلاح آنها بود. خدای اسلام حکومتی در کهریزک مرد. حال باید دید این "حکومت الهی" بدون خدای خود چگونه می تواند به حیات سیاسی و ایدئولوژیک خویش ادامه دهد. آیا باز هم قادر خواهد بود در پشت اسلام و دین پنهان شود و یا باید برای پیش برد اهدافش ردای جدیدی تهییه کند؟ و آیا ردای جدید که شباهت اندکی به لباس روحانیون خواهد داشت، بر تن هرکس برازنده خواهد بود؟ به این پرسش ها وقایع چند ماه آینده پاسخ روشنی ارائه خواهند داد. آنچه که در اینجا مورد نظر است، پیامد های این خدا کشی در ایران و در جهان اسلام است.

================

منطق اتحاد و جدائی

اسماعيل نوری علا

برنامهء 128 از مجموعهء تلويزيونی

 «در پيشگاه فرهنگ»

آرشيو

مدارس کشور اسلامي تر مي شوند

حيدر توراني،

دبير همايش رويکرد اسلامي

حيدر توراني، دبير همايش رويکرد اسلامي در مديريت آموزش و پرورش گفت؛ پس از برگزاري همايش تبيين رويکرد اسلامي در مديريت، مدارس کشور اسلامي تر مي شوند. حيدر توراني در نشست همايش رويکرد اسلامي در مديريت مدارس با اعلام اين خبر افزود؛ ما معتقديم مدارس ما بعد از انقلاب اسلامي با رويکرد اسلامي و تربيت ديني کار خود را آغاز کردند و حالا پس از سی سال مي خواهيم بررسي کنيم تا چه ميزان در تبيين اين رويکرد موفق بوده ايم. او با بيان اينکه در فرآيند اين تحقيق علمي شصت مورد از مدارسي را که براساس مصاديق مديريت اسلامي اداره مي شدند مورد بررسي قرار داديم، گفت؛ همچنين مباني نظري که درباره مديريت اسلامي وجود داشت مورد پالايش قرار داده و از استادان دانشگاه خواستيم در اين زمينه مقالات علمي خود را ارائه دهند. او در پاسخ به اين سوال خبرنگار مهر که چه مساله و مشکلي در مدارس کشور وجود دارد که به دنبال تبيين رويکرد اسلامي در مدارس هستيد و آيا اصولاً آموزش و پرورش از خروجي هاي خود ناراضي است که اين هدف را دنبال مي کند، گفت؛ تبيين رويکرد اسلامي در مدارس به دليل وجود يک مساله و مشکل نبوده است و ما تنها مي خواهيم از تجربيات سی سال گذشته مدارس موفق در اين زمينه استفاده کنيم. توراني در پاسخ به سوال ديگري که آيا معتقديد مدارس ما اسلامي نيستند که قصد اسلامي کردن آن را داريد، افزود؛ ما چنين اعتقادي نداريم و تنها مي خواهيم وضعيت اسلامي مدارس را بهبود بخشيم.دبير همايش رويکرد اسلامي در مديريت مدارس درباره اينکه چرا مي خواهيد اسلامي کردن را از مديران مدارس آغاز کنيد در حالي که سطوح بالاي آموزش و پرورش هنوز با اين روش مديريت نمي شوند نيز پاسخ مشخصي نداد و تنها اظهار کرد؛ هدف ما دانش آموزان هستند و مي خواهيم اين جريان را از پايين شروع کرده و به سطوح بالاي ستادي تسري دهيم.عضو هيات علمي مرکز پژوهش هاي سازمان برنامه ريزي و تاليف کتب درسي درباره اين انتقاد که از کجا مطلع مي شويد که والدين به دليل موقعيت مناسب ديني و نه علمي مدرسه، فرزندشان را در آن ثبت نام مي کنند گفت؛ اين طور نيست که ما تنها به اقبال مردم به مدرسه توجه کنيم و قطعاً از مديران آموزش و پرورش مناطق نيز دليل گرايش والدين به مدرسه را جويا مي شويم.

 (آرشيو کوتاه و گويا)

================

جنبش سبز و حکومت نظاميان اسلامی

واقعيت افول حکومت روحانيون و طلوع حکومت نظاميان اسلامی به هيچ روی از ضرورت و اهميت وجود سکولارها برای برانداختن حکومتی ايدئولوژیک نمی کاهد. در واقع، وضعيت جديد، ميدان مبارزهء سکولارهای ايران را گسترده تر و توان آنان را صد چندان می کند، چرا که «نظاميان مسلمان حاکم» از اين پس فاقد پشتوانهء مشروعيت بخش روحانيت اند و، در عين حال، از هم اکنون اوج توحش حکومت های ايدئولوژيک را به جهانيان نشان داده و زمينه را برای پيروزی کوشندگان استقرار حقوق بشر در ايران، البته اگر سوار بر مرکب سکولاريسم به پيش بتازند، آماده کرده اند.

تلاش برای اسلامی ساختن جنبش آزادیخواهانه ی مردم

امین حصوری

نگاهی به روند تغییرات در شکل و محتوا و ادبیات به کار رفته در بیانیه ها و پوسترها و خبرنامه ها و گفتارهای سیاسی متولیان و وابستگان به جریان موسوم به «موج سبز» به خوبی نشان می دهد که چگونه همراه با تلاش بی وقفه برای کسب جایگاه هدایت گری و متولی گری نسبت به جنبش مردمی و تثبیت این جایگاه، رفته رفته عناصر و نمادهای مذهبی (از نوع شیعه اثنا عشری) در ادبیات سیاسی - تبلیغی و گفتمان بدیل ادعایی آنان پررنگ تر شده است و این به موازات کمرنگ شدن طرح مطالبات آزادیخواهانه و تحول طلبانه در گفتار سیاسی آنان بوده است، که گویا فقدان آن به تدریج با رشد پدیده ی کیش شخصیت حول چهره هایی نظیر موسوی و کروبی و خاتمی جایگزین می گردد؛ (چیزی که به طور خاص در سیر صعودی ضمیمه  کردن های مکرر تصاویر موسوی و کروبی به همه ی فراخوان ها و پوسترها و خبرنامه هایشان  نمودی آشکار و هشدار دهنده دارد)...  اغماض و چشمپوشی بر این روند فعالیت های سازمان یافته در جهت اسلامی نمایاندنِ جنبش، بی گمان تبعات جبران ناپذیری خواهد داشت، چرا که این یک خود مقدمه ای است برای اسلامی ساختن جنبش...

از مسلمان ‌سالاری تا مردم ‌سالاری

احمد امینیان

مسلمانان چگونه می‌توانند در نظام مسلمان ‌سالار حقوق شهروندی را به همه‌ی مردم (نه تنها به امت بلکه به همه‌ی هموندان جامعۀ ملی) گسترش دهند؟ چگونه می‌توانند به عنوان فرهنگی که ادعای جهان ‌شمولی و انسان ‌خواهی دارد در جامعه‌ی جهانی برای ساختن جامعه‌ای اخلاقی و سیاسی شرکت کنند؟ چگونه می‌توانند محدودیت‌های مسلمان ‌سالاری را حذف کرده، شهروند سالاری ِ همگانی را دریابند؟ یعنی آن گونه از مردم سالاری‌ که بسته نباشد و اجازه دهد شهروندان بیانگر طرح های گوناگون زندگی جمعی باشند؟ اینها پرسش هایی‌ست که جنبش‌های مسلمان متدین یا مسلمان فرهنگی بایستی برایشان پاسخ‌های در خور خرد و اندیشه بیابند.

دولت سکولار در حال حاضر در ميان مردم ايران خريداری ندارد

سخنرانی شيرين عبادی در دنور

گزارش سايت اگزامينر ـ  ترجمه برای سکولاريسم نو

دکتر عبادی معتقد است که قطبی شدن روابط بين خاورميانه و غرب موجب شده است که مسلمانان به سوی هويت اسلامی خود برگردند. در نتيجه، مطرح کردن بحث مربوط به يک دولت سکولار در حال حاضر در نزد مردم ايران خريداری ندارد و به جای آن لازم است که پيشرفت را از طريق تفسير درست قرآن به دست آوريم. دکتر عبادی می گويد که خود در همين راستا و به کمک تفسيرهای کم تبعيض آميزتر از قرآن از موکلين اش دفاع می کند.

مگر می‌خواهید با قرآن بجنگید که استاندار زن بگذارید؟

آیت‌الله صافی گلپايگانی

به گزارش آفتاب به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آیت‌الله صافی گلپایگانی، ايشان در دیدار با جمعی از فراکسیون روحانیون مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه شهدای ما برای تحکیم ارزش‌های اسلام، جان خود را نثار کردند و جانبازان سرافراز نیز برای همین هدف افتخار جانبازی را برای خود کسب نمودند، اظهار داشت: «اگر کسانی بخواهند بدون توجه به نظرات علما و دلسوزان انقلاب، اصول و ارزش‌های مقدس و والای انقلاب اسلامی را تغییر بدهند و بگویند که ما هستیم که می‌خواهیم این کار را بکنیم با خشم خداوند و قهر مردم روبرو خواهند شد .«.این مرجع تقلید ضمن قدردانی از روحانیون مجلس اظهار داشت: «آنچه که برای شما و سایر نمایندگان در درجه اهمیت قرار دارد این است که بتوانید در راه دفاع از احکام نورانی اسلام، اعتلا و سربلندی کشور و حمایت از اقشار زحمتکش جامعه قدم بردارید». وی در ادامه گفت: «ما با هیچ کسی عناد و خصومت شخصی نداریم؛ آنچه که ما می‌گوییم در چارچوب احکام اسلام و دفاع از کیان مملکت اسلامی و مصلحت نظام می‌باشد. آنچه ما از شما و مسئولان توقع داریم فقط اجرای احکام اسلام وجلب رضایت آقا و مولایمان حضرت بقیه‌ الله الاعظم ارواح العالمین له الفداء می‌باشد». وی مرجع تقلید شیعیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مقام و منزلت زن در اسلام گفت: «هیچ دین و مکتبی این همه برای زن ارزش قایل نشده است. اسلام است که بالاترین کرامت را به زن‌ها می‌دهد و مردها را موظف می‌نماید که به زن‌ها خدمت نمایند». آیت الله صافی با ذکر اینکه احترام به حقوق انسان‌ها بدون توجه به استعدادهای فطری آن‌ها امکان ندارد، افزود: «خدمت به زن این نیست که کارهایی که ارتباط با مردها دارد به آنان بدهیم زیرا فرهنگ اسلامی ما با فرهنگ غرب و شرق تفاوت‌های زیادی دارد». وی با انتقاد از پافشاری برخی بر مواضع غیر دینی اضافه کرد: «متأسفانه می‌آیند در قم که مرکز تشیع است، اعلام می‌کنند که برای بعضی از استان‌ها استاندار زن منصوب می‌کنیم؛ مگر می‌خواهید که با قرآن و پیامبر جنگ کنید که اینچنین خلاف شرع می‌گویید؟ شما با چه کسی می‌خواهید لجبازی کنید؟ آیا با احکام خدا و مسلّمات دین مخالف هستید؟» صافی گلپایگانی ادامه داد: «این مملکت، مملکت اسلام و قرآن و امام زمان ارواحنا فداه است؛ مملکت شهیدان، جانبازان و آزادگان است. افتخار ما در دنیا به همین است و ما ذره‌ای کوتاه نمی‌آییم. البته ما در راه انجام وظیفه شکست نمی‌خوریم؛ ما مأمور به ابلاغ احکام هستیم؛ چه می‌خواهند عده‌ای توجه کنند و یا توجه ننموده و فکر خود را تحمیل نمایند«.

 (بقيه در آرشيو کوتاه و گويا)

آرشيو روزانهء مقالات يک هفتهء گذشته:

 

شماره 677  ـ  پنج شنبه 23 مهر 1388 ـ  15 اکتبر 2009

دزد سوّم!

شهباز نخعی

 

خطراتی که جنبش نوین دمکراسی خواهی مردم ایران را تهدید می کنند

و راهکارهای مقابله با آنها

حسن ماسالی

 

برندگان نوبل نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کردند

در نامه ای خطاب به شيرين عبادی

 

در کهریزک اسلام سیلی خورد

بیژن دوستدار ايران

 

منطق اتحاد و جدائی

اسماعيل نوری علا

برنامهء 128 از مجموعهء تلويزيونی «در پيشگاه فرهنگ»

 

مدارس کشور اسلامي تر مي شوند

حيدر توراني، دبير همايش رويکرد اسلامي

 

شماره 676  ـ  چهار شنبه 22 مهر 1388 ـ  14 اکتبر 2009 

چهارشنبه ها: از نگاه يک زن

يادداشت های هفتگی شکوه ميرزادگی

در حاشيه ی جوايز نوبل

ـ  جايزه ی نوبل صلح؛ سياست ها و ابهام ها

ـ  زنان ديگر پير نمی شوند

ـ  مادران فرزند از دست داده و مراسم جايزه نوبل؟

 

آنچه كمپين مي تواند به جنبش سبز بياموزد

محبوبه عباسقلی زاده

 

جزئیاتی از قتل های ناموسی در جنوب کشور

نقل از نشريهء «پرچم»

 

قصاص یا توحش

سيامک مهر

 

نگراني از حضور دوجنسه ها در فوتبال زنان

برگرفته از سايت های خبری

 

شماره 674  ـ  دو شنبه 20 مهر 1388 ـ  12 اکتبر 2009

مبارزه و مشکل دخالت خارجی

رامین كامران

 

دوست داشتن همه ي نام هاي كوچك

نقدي بر پاره اي از باورهاي غيرسكولار اسماعيل نوري علا

اكبر كرمي

 

توضيحاتی در مورد مفهوم سکولاريسم و سکولاريسم نو (ويدئو)

اسماعيل نوری علا

 

دیکتاتور حقیر و «بوی گند دروغ»

مسعود نقره کار

 

از این پس مسیر درست حرکت احزاب را ما مشخص می کنیم

فیروز آبادی، رییس ستاد کل نیروهای مسلح

 

ترجمهء هفتگی تاب «ترک های امروز»

نوشتهء: آندرو مانگو

فصل دوم  ـ هزينهء گزاف انتخابات آزاد (1945 تا 1960)

بخش سوم ـ  اعتراض به نتايج انتخابات

 

شماره 673  ـ  يک شنبه 19 مهر 1388 ـ  11 اکتبر 2009

سپاه و تحول دولت به سوی تماميت گرايی دينی

مجيد محمدی

 

آیا انقلاب فرهنگی دیگری ممکن است؟

سعید قاسمی نژاد

 

در مورد کشتار سال ۶۷ اشتباه کردیم که سکوت کردیم!

عطاء الله مهاجرانی

 

روحانیون و مشروطه

بخش هفتم از فصل نهم کتاب «دیهء اهل کتاب»

يوسف شريفی

 

ناجوانمردانه به جاي اين‌که بگويند مرگ بر آمريکا،

مي‌گويند مرگ بر روسيه و چين

سرهنگ کريمي، جانشين بسيج اصناف

 

شماره 672  ـ  شنبه 18 مهر 1388 ـ  10 اکتبر 2009

جایگاه سبز در رنگین کمان!

شهباز نخعی

 

جایگاه نهاد دین در نظام سکولار

محمود خادمی

 

بررسی اوضاع کنونی ايران از ديد يک کمونيست

گفتگو با بهرام رحمانی

 

طرح کامران دانشجو برای اسلامی کردن دانشگاه ها

نیما طاهری

 

قاتل سریالی ماهشهر در پی عذاب وجدان مرده نه زير شکنجه

سردار صید عیسی دارایی

 

آرشيو کلی مقالات گذشته>>>

================

================

مجموعه آثار

 اسماعيل نوری علا

================

از نگاه يک زن

يادداشت های هفتگی از

شکوه ميرزادگی

================

گفتگوهای اختصاصی ما

================

پيوند به نسخهء رايگان اينترنتی>>>>

================

پيوند به کتاب «ترک های امروز»

================

================

حقوق خود را بيشتر بدانيد

================

مجموعه ای از مقالات دربارهء

قتل علم زندانيان سياسی

================

اعلاميه حقوق بشر

===========

اعلاميه ها و ميثاق های

بين المللی

===========

پويشگران

===========

بنياد ميراث پاسارگاد

=============

کميته بين المللی  نجات پاسارگاد

===========

سکولاريسم برای ايران

===========

نژادپرستی و تبعيض

(حاوی پيوندها)

===========

مجموعهء فعالان حقوق بشر

در ايران

===========

ريشه کنی تبعيض

=============

خبرنامهء گويا

==========

ايرانيان دات کام

===========

آژانس خبری کورش

===========

نيلگون

===========

مقالات سياسی

===========

ايرانسکوپ

===========

ايران ب.ب.ب.

===========

مردانی نيوز

===========

خواندنیها

===========

پشتيبانان

===========

بلاگ نيوز

===========

اصغر آقا

===========

الفبا

=============

اخبار روز

===========

ايران امروز

=============

انقلاب مشروطيت ايران

=============

اتحاد جمهوریخواهان ايران

============

تارنمای جمهوريخواهان

دموکراتيک و لائيک

===========

حزب مشروطهء ايران

===========

جبههء ملی ـ شاخه آمريکا

==========

جنبش آذربايجان

برای يکپارچگی ايران

=============

لج ور

===========

 سامان نو

===========

آينده نگری

===========

گفتگو

============

تغيير برای برابری

===========

شبکه سراسری

همکاری زنان ايرانی

===========

شبکه همبستگی

 با مبارزات زنان ايران

===========

تريبون ايران

===========

هزل (وبلاگ حميدرضا رحيمی)

===========

پيام دانشجو

وبلاگ مهندس طبرزدی

===========

وبلاگ کورش زعيم

 

مخالفان خود را بشناسيم

آيت الله خامنه ای

دولت نهم روند بسيار خطرناک غربزدگی و گرايش های سکولاريستی را که متأسفانه در حال نفوذ در بدنه مديريتی کشور بود، سد کرده است.

======

آيت‌الله علم‌الهدي

سکولارها در ایران جایگاهی ندارند! حضور پر شور ملت ایران در بيست و دوم بهمن عامل شکست کامل سکولارها در کشور است.

======

آيت الله صافى گلپايگانى

اسلام با فرهنگ لائيك و بى دينى مخالف است. دشمنان با استفاده از ترويج فرهنگ لائيك درصدند تا زنان را از خط عفاف و حجاب و كرامت منحرف كرده و سنت هاى اصيل اسلامى را از بين ببرند.

======

آيت‌الله مکارم شيرازی

نقش تلويزيون در ايجاد تحولات سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي بسيار مهم است. هر چند که در ساليان اخير برنامه‌هاي ديني و مذهبي در تلويزيون گسترش يافته ولي کساني در آنجا لانه کرده‌اند تلويزيون را به سوي سکولاريسم سوق مي دهند».

======

سيد محمد خاتمی:

راندن همهء منتقدان با

 چوب سکولاريسم، خود

 مروج اين انديشه است!

  ======

محمود احمدی نژاد:

  نظام آموزشی ايران

150 سال تحت نفوذ سکولاريسم

 بوده است!

======

© 2009 ـ New Secularism - Admin@newsecularism.com - Fax: 509-352-9630