ما ايرانی بی تبعيض می خواهيم پايگاه رسمی شبکهء جهانی سکولارهای سبز برای دموکراسی و آزادی در ايران |
|
گزارش پنل سوم همايش سکولارهای سبز در تورنتو نيک آهنگ کوثر |
سومین نشست کنفرانس سکولارهای سبز، بامداد یکشنبه با موضوع «حکومت سکوالار مبتنی بر حقوق بشر و مساله تبعیضهای فرهنگی ـ سیاسی» دنبال شد. در این نشست، سخنرانان به بحث در باره پدیده تبعیض در ایران و آثارش بر قومیتها و اقلیتها پرداختند. تبعیض فرهنگی و سیاسی، و یا برابری فرهنگی و سیاسی به واسطه محرومیت گروههای مختلف در دوران اخیر یکی از مباحث مهم در تحلیل وضعیت کشورهایی است که خفقان سیاسی را تجربه میکنند.
ابراهیمی تاکید کرد که حزب دموکرات کردستان مایل نیست در جغرافیای ایران هیچگونه تغییری بوجود بیاید و بحث فدرالیسم در کنگره این حزب فقط برای این بوده که حزب دموکرات خواهان جلوگیری از «قطعه-قطعه» شدن ایران بوده است.
دکتر آرام حسامی، رئيس انجمن سکولارهای سبز واشنگتن، به اهمیت ایجاد کلمات و ادبیات جدید برای رسیدن به گفتمان مشترک میان قومیتها اشاره کرد که ادبیات حاکم نتواند تاثیری منفی بر اقوام داشته باشد. او گفت که باید تعاریف «قوم» و «ملت» تبین شود.
توازنی در قدرت باید ایجاد شود تا مانع خودکامگی شود. کثرت گرایی لازم است که گروههای اقلیت که متشکل از گروههای متفاوت رعایت شود و میتواند اجازه دهد که جامعه مدنی رشد کند و میتواند منتهی به ایجاد گروههای غیر دولتی برای دنبال کردن هدفهای خودشان میشود. تقسیم قدرت نیز اهمیت دارد. بدون تقسیم قدرت در جامعهای مثل ایران، امکان ایجاد جامعهای بدون تبعیض وجود ندارد. این کار فقط نبرای مطرح کرد گروهها نیست، که برای مهار قدرت سرکش اهمیت دارد.
حاشیه دیده شدن فرهنگها و زبانها از سوی حاکمیت مسالهای بود که ملکوتی به آن پرداخت. از سوی دیگر، تبعید متخلفان از سوی حکومت به مناطقی مثل بلوچستان، زندان بودن این منطقه را از سوی حاکمیت نشان میدهد. http://www.khodnevis.org/index.php?news=12600
|
|