ما ايرانی بی تبعيض می خواهيم پايگاه رسمی شبکهء جهانی سکولارهای سبز برای دموکراسی و آزادی در ايران |
|
گزارش پنل اول همايش سکولارهای سبز در تورنتو نيک آهنگ کوثر |
خودنویس: در نخستین جلسه کنفرانس سکولارهای سبز که با مدیریت دکتر هایده مغیثی برگزار شد، عبدی کلانتری، فاطمه حقیقتجو و عطا هودشتیان به بحث در باره جایگاه نهادهای دینی در رابطه با حکومتهای سکولار مبتنی بر حقوق بشر پرداختند.
(پيوند به متن سخنرانی عبدی کلانتری)
دومین سخنران جلسه آغازین، فاطمه حقیقتجو، مدرس دانشگاه ماساچوست و نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی بود. حقیقت جو گفت: «خیلی از کسانی که مدافع حکومت دینی بودهاند، امروز مخالف آن هستند. اگر سکولاریزم ملازم دموکراسی باشد، ایدئولوژیک کردن آن و تبدیلش به دین نیز میتواند زمینهساز دیکتاتوری باشد. اگر حقوق بشر، حفظ حریم، ممنوعیت ورود به حریم افراد، شامل مساله دین هم خواهد شد و حکومت نمیتواند در باره دین مردم نظر بدهد. سکولاریسم را نباید به یک ایدئولوژی کرد تبدیل که میتواند باعث تبعیض علیه دینداران شود.»
(پيوند به متن سخنرانی فاطمه حقيقت جو)
سخنران سوم، دکتر عطا هودشتیان، مدیر مدرسه عالی بین المللی مدیریت در مونترال بود که در بحث خود به ویژگیهای جنبشهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا پرداخت. این استاد دانشگاه گفت: «این جنبشها چند ویژگی دارند؛ یک سازمان فراگیر و هماهنگ کننده را ندارند، دوم اینکه به دلیل فقدان سازمان، برنامه سیاسی هم ندارند، سوم اینکه ایدئولوژی معینی ندارند و میتوان آنرا نشانه خاتمه دوران ایدئولوژیها بدانیم. چهارمین ویژگی، از یک رهبری معین برخوردار نیستند. فقدان رهبری یکهتاز و هرمی، بلکه کسانی هستند از بطن حکومت یا از لایههای جامعه.پنجمین خصوصیت، این است که بحران در بالا نبوده و به واسطه مبارزه در راس حکومت نبوده، اما در کشورهای شمال آفریقا، لایههای فرودست جنبش را شروع کردهاند.
هودشتیان روزگار فعلی را پایان نوگرایی دینی خواند. او گفت: «شعار جنبش اعتراضی از رای من کجاست به مرگ بر دیکتاتوری بود. شکست اسلام سیاسی به دست خود جنبش سبز بود. همچنین جنبشهای منطقه به هیچ وجه نشانی از باگشت به اسلام را ندارند. به همین واسطه، حرکت نوگرایی دینی که پا به پای اسلام سیاسی پیش میرفت نیز شکست خورد، چون تلاشش عقلانی کردن قدرت سیاسی یا گروهی که می خواست به قدرت سیاسی برسد بود. این حرکت به دنبال نجات دین بود که امروز شکست خورده است چون کسی به اسلام الطفاتی ندارد.»
|
|