|
چهار شنبه 26 مهر ماه 1391 ـ 17 اکتبر 2011 |
پیام مصطفی هجری، دبیرکل حزب دموکرات کردستان ايران
به مناسبت پایان کنگره پانزدهم حزب دمکرات کردستان ایران
(کنگره شرفکندی)
دوستان گرامی!
جناب آقای مسعود تک، دبیرکل حزب سوسیالیست کردستان ترکیه، دوست و همپیمان گرامیمان، هیئت محترم حزب کومله کردستان ایران، رفقای هیئت سازمان خبات کردستان، استادان عزیز و دانشگاه ها، دوستان گرامی، کادرها و پیشمرگان، خانمها و آقایان محترم، درود بر شما و خوش آمدید.
همچنان که مطلع هستید، کنگرهی حزب دمکرات کردستان ایران در حالت عادی هر 4 سال یکبار برگزار میشود. کنگرهی اخیر نیز یکی از کنگرههای عادی بود که خوشبختانه با موفقیت به پایان رسید. موفقیت از آن رو که این کنگره پاسخی امروزین به مطالبات و ضرورتهای کنونی حزب دمکرات کردستان ایران و تمامی آحاد مردم کردستان بود.
این کنگره حامل پیامی بسیار شفاف، مهم و امروزی بود. پیش از هر امر دیگری، با شعار "تلاش برای اتحاد در راه پیروزی" برگزار شد. محتوای این پیام حاکی از آن است که ما به عنوان حزب دمکرات کردستان ایران پیروزی خود، حزبمان و ملتمان را در اتحاد میبینیم. این پیام بیانگر آن است که حزب دمکرات کردستان ایران در حال تدارک و مقدمهچینی برای فراهمآوردن فضایی در کردستان ایران است که نه حزب دمکرات کردستان ایران و نه هیچ حزب یا فرد دیگری نتواند قدرت را در آن قبضه کند، بلکه آینده کردستان، حکومت در کردستان و دولت در کردستان متعلق به آحاد مردم کردستان اعم از تمامی اقشار و طبقات آن است. از همین رو، پیام ما اتحاد و همصدایی است تا همگی ما در چنین فرآیندی مشارکت نماییم. اگر میخواهیم در آیندهی کردستان بر اساس آرای مردم سهیم باشیم، بدین مناسبت که برای تهیه و تدارک چنان فضایی باید همگی ما به طور همبسته و متحد تلاش و فعالیت کنیم.
هیچ حزب، حکومت و یا فردی نمیتواند و تودههای مردم کردستان نیز اجازه نخواهند داد به تنهایی منیات و خواستههای خود را بر دیگران تحمیل نماید. ما با اندیشه و اعتقادی امروزین این شعار را برای کنگرهی خود برگزیدهایم. این پیام صرفاً یک شعار نیست، بلکه ماهها قبل از آغاز کنگره، برای ایجاد چنین فضایی تلاش کردیم. امضای پیمان همکاری با دوستانمان در حزب کومله کردستان ایران که برای نخستین بار در میان سازمانهای کردستان ایران چنین ائتلافی به وقوع میپیوست و همچنین پیام دوستانه و درخواست دمکراتیک ما از دوستانی که چند سال قبل از حزب دمکرات کردستان ایران جدا شدند و آمادگی حزب دمکرات برای دیالوگ ـ راه حل مشکلات موجود به طرزی امروزین ـ بیانگر همین اعتقاد بود و ما وظیفه خود میدانیم که در راستای این سیاست گامهایی بیش از این برداریم و انتظار داریم که سایر سازمانهای سیاسی، شخصیتهای مبارز و آزادیخواه به این فراخوان ما پاسخ بگویند تا بتوانیم به اتفاق یکدیگر اجتماعی دمکراتیک و حکومتی امروزین را در آیندهی کردستان بنیان نهیم، این میسر نیست مگر با تجربهاندوزی از تمامی اشتباهات و کاستیهایی که ما کردها در تاریخ جنبش خود داشتهایم. پیام دیگر کنگرهی ما این بود که به مردم، به دوستان و همپیمانان خود بگوییم که حزب دمکرات کردستان ایران علیرغم این که در سایهی تلاش کادرها، پشمرگان، اعضاء و هواداران خود در 4 سال اخیر موفقیتهایی به دست آورده و گامهایی به پیش برداشته است، اما این برای ما راضی کننده نیست، به همین دلیل ما در بخشی از گزارش که به حزب دمکرات اختصاص یافته بود، به طور علنی اقدامات گوناگون حزب دمکرات را به نقد کشیدیم، نقدی بیرحمانه، زیرا برآنیم که بایستی بیشتر کار کنیم، باید بیش از اینها به روز باشیم، باید طرحها و برنامههای مترقیانهی بیشتری برای نیل به اهداف ملتمان داشته باشیم که از ما انتظار دارند. نکتهی جالب توجه آن است که این گزارش که به تصویب کمیتهی مرکزی رسیده و به کنگره ارائه شد، در کنگرهای که مسئولین بخشهای مختلف حزب نیز در آن شرکت داشتند، به تصویب رسید. بر حسب سابقهای که در حزب دمکرات داشتهام، میتوانم بگویم که این گونه برخورد حزب با کارها و برنامههای خود، نه فقط در تاریخ حزب دمکرات، بلکه در میان سازمانهای سیاسی کردستان ایران و حتی میتوانم بگویم که در خاورمیانه نیز بینظیر بود. ما در این گزارش به ستایش از خویش نپرداخته و موفقیتهای خود را به رخ مردم نکشیدهایم، بلکه با فروتنی از کاستیها و مشکلات گفتهایم و تصور میکنم که با این برخورد و انتظار از خودمان، دروازهی جدیدی بر روی جامعهی امروز کردستان گشوده خواهد شد.
دوستان گرامی!
وقت آن رسیده است که سازمانهای سیاسی، به ویژه حزب دمکرات که من از جانب آن سخن میگویم و جامعهی ما به جای خودستایی، غرور و عدم تحمل عقاید و آرای مختلف موجود در جامعهی متکثرمان، به انتقاد از خود بپردازیم. این خود انتقادی بدین معناست که تمامی حقانیتها و حقایق نزد حزب دمکرات نیست، بلکه نزد دیگران نیز هست بدین معنا ما چه درحزب دمکرات و چه در خارج از آن به عقاید گوناگون احترام مینهیم، در مدت نزدیک به یک هفته کار فشردهی کنگره این سالن میدان امیدار کنندهای برای نهادینه کردن دمکراسی در حزب دمکرات کردستان ایران، بیش از آنچه که میبینیم، بود، نظرات متفاوت، سلایق گوناگون در مورد گزارش کمیتهی مرکزی، همچنین در مورد طرح برنامه و اساسنامهی داخلی حزب دمکرات آزادانه مورد بحث و جرح و تعدیل قرار گرفت. در این فکر بودم که شاید برخی از کسانی که منتظر نتیجهی کنگره هستند از طولانی شدن زمان کنگره نگران شوند.
اما در اینجا باید بگویم که دلیل طولانی شدن زمان کنگره گفتگوی دمکراتیکی بود که تعداد بسیار از اعضای حاضر در کنگره در آن مشارکت داشتند، بنابراین گزارشی که به نام کنگره و برنامه و اساسنامه داخلی حزب دمکرات کردستان ایران منتشر شده و به دست مردم و دوستانمان خواهد رسید، محصول تضارب آرا و نظرات به روز عموم یا بیشتر اعضای حاضر در کنگره و فضایی است که در کنگره به وجود آمد. عقاید و اندیشههایی که حزب دمکرات کردستان ایران پرچمدار آن گشته، نتیجهی بسیار خوشایند دیگری نیز برای من ایجاد کرد، و آن این بود که پس از مناقشات و بحثها در انتخاباتی آزاد و دمکراتیک، حزب دمکرات در کنگرهی خویش رهبریای را برگزید که اولاً چهرههای جدید و جوانی به آن وارد شده و این یکی از برنامههای ما جهت ایجاد فضای مناسب برای جوانان میباشد که به آنها میدان دهیم تا تجربه نموده و مورد آزمایش قرار گیرند و مورد نظر کسانی قرار گیرند که با آنها همکار هستند، به خاطر اینکه وارد رهبری گشته و تبدیل به جوانانی مجرب گردند. این یکی از نتایج انتخابات بود، اما از آن مسرت بخشتر هم این بود که حزب دمکرات نشان داد حزبی است که از شمال تا جنوب کردستان را شامل میگردد، چراکه ساختار این رهبری منتخب از اهالی سلماس تا کرمانشاه را در خود دارد.
دوستان گرامی!
هممیهنان محترم!
ما در کنگرهی پانزدهم، در کنگرهی د. صادق شرفکندی فقط گامی نهادهایم و هنوز مانده است. اما این راه به تنهایی توسط حزب دمکرات به آخر نخواهد رسید، بلکه رهایی کردستان، آزادی کردستان و ایجاد فضای سیاسی مطلوبی که همگی انتظار آنرا کشیده و برای تحققش تلاش نموده و در آن راه دهها هزار قربانی دادهایم، مستلزم همکاری و مشارکت آحاد جامعهی کردستان میباشد. بیشک در این راه وظیفه ما، احزاب سیاسی فعال در عرصهی سیاسی کردستان از اهمیت بیشتری برخوردار است.
ما به عنوان حزب دمکرات، به این اهمیت واقفیم. کنگرهی دکتر صادق شرفکندی آیندهای را فرا روی ما گشوده و ما را به راهی رهنمون نموده که متناسب با استعداد، امکانات و وضعیت سیاسی منطقه در این راه گام نهیم. اما در این راه نیازمند مشارکت کلیهی سازمانهای سیاسی اپوزیسیون آزادیخواه کرد ایران و همهی تودههای مردم ایران اعم از تمامی اقشار و طبقات آن هستیم. چرا که بر این باوریم در صورت عدم همکاری با هم نه میتوانیم آزاد باشیم و نه قادر به رهایی از چنگال ستم خواهیم بود. پیروان عقاید دینی، دمکراتیک، سوسیالیستی و هر عقیدهی دیگری که در کردستان ایران وجود دارد، زمانی قادر به ترویج عقاید خود خواهند بود که فضای دمکراتیکی ایجاد نمایند، زمانی که ما کردها از سیستم اداری و حکومت منطقهای خودمان برخوردار بوده و بتوانیم در ایران در چهارچوب قانونی دمکراتیک مانند دیگر شهروندان در سرنوشت مردم و کشورمان مؤثر واقع شویم. از این روز این الزام و ضرورت همکاری با سعهی صدر و تحمل آرای متفاوت، امروزه بیش از هر زمان دیگری نمود یافته است. فرصت زیادی هم در اختیار نداریم. تظاهراتی که در روزهای اخیر در تعدادی از شهرهای ایران و بیشتر توسط بازاریان معترض به وضعیت بد اقتصادی ایران برگزار گردید، پیامی به ما میدهد و آن پیام، پیامی هشدار دهنده است که به ما میگوید که زمان اتحاد، همبستگی و توافق فرا رسیده و روند رویدادها بسیار سریعتر از آنی خواهند بود که به انتظار ما نشسته و بدانند که ما چه وقت آماده خواهیم شد. بنابر این باید به طور جدی به سازماندهی مجدد خویش بپردازیم و این سازماندهی مجدد مستلزم فرهنگ و دیدگاه جدیدی میباشد، اگر ما چه به عنوان فرد و چه به عنوان احزاب سیاسی در اندیشهی انتقام بوده و نقاط اختلاف را مد نظر داشته باشیم، و یا اینکه ناخواسته در فکر آن باشیم که به تنهایی کردستان را در اختیار گیریم، از همان سرنوشتی برخوردار خواهیم بود که در گذشته داشتهایم.
ما برای اینکه بتوانیم در تحولاتی که انتظارشان را میکشیم و چندان هم به طول نخواهند انجامید، تأثیرگذار باشیم، باید قوی باشیم و قدرت هم در اتحاد است. پیام کنگره، جنبهی دیگری نیز داشت و آن هم این بود که ما در گزارش کمیتهی مرکزی به کنگره تنها کردستان را مورد بحث قرار نداده ایم، بلکه ایران در کل برای ما مهم است، چرا که هر تحولی ابتدا باید در کل ایران رخ دهد. از این رو ما به نسبت تحولات ایران هم بیتفاوت نبودیم. در این کنگره به هممیهنان آزادیخواه دمکرات خود این پیام را هم داریم که حزب دمکرات کردستان ایران در راستای اتحاد، همبستگی و آماده نمودن پروژه و برنامه برای ایرانی دمکراتیک که حقوق کلیهی افراد، ملیت ها و فرقههای دینی با تمام تفاوت هایشان را در خود گیرد، همچون گذشته آمادهی کار و تلاش است و در حال حاضر آمادهیم در این زمینه تلاش مضاعفی به خرج دهیم و در این رابطه دست همکاری به سوی همهی آزادیخواهان ایران، به ویژه سازمانهای آزادیخواه و مترقی دراز مینماییم. اما اگر اعتقادمان بر این است که در کردستان ایران هیچ حزبی به تنهایی نمیتواند قدرت را بدست گرفته و قبضه نماید، به همان صورت معتقدیم که دوره آن به سر رسیده که شخص یا گروهی با هر عنوانی و تحت هر شعاری، یکبار دیگر به سرکوب و ارعاب و نقض حقوق ملیتهای ایران بپردازد. ما برای آبادسازی چنین ایران و کردستانی آزاد وظیفهی خود میدانیم که تلاش کنیم و در این رابطه به طور خستگیناپذیر تلاش خواهیم کرد.
قصد ندارم که بحث را به درازا بکشانم زیرا در گزارش کنگره نیز که انتشار خواهد یافت و به دست همگان خواهد رسید، به تفصیل شرح داده شده است. ما برای چنین آیندهای چه در ایران و چه در کردستان، مکانیسمهایی را در نظر گرفتهایم و پیشنهادات و برنامههایی، پیش از همه برای حزبمان ارائه دادهایم. امیدواریم با مشارکت همه جانبه بتوانیم این راه را پیموده و به اهدافی که مدنظر خانوادههای شهیدانمان است و شهدا از ما انتظار دارند، برسیم و همگان با سرافرازی شاهد سعادت، رفاه، امنیت و آزادی برای ملتمان باشیم.
مجدداً از حضورتان و تلاش هایتان سپاسگزارم و امیدوارم رفقای گرامی در صفوف حزب دمکرات کردستان ایران، دوستان، همپیمان و سازمان های سیاسی کردستان ایران و تمامی آزادیخواهان ایران، صفحهی نوینی در برنامهها و نگرشهایشان و تعامل دمکراتیک با یکدیگر بگشایند که این یگانه راه پیروزی است.
در پایان، حضور هیئت محترم حزب کومله کردستان ایران در این مراسم را خیر مقدم میگویم و از حضور هیئت های سایر سازمان های سیاسی و میهمانان گرامی سپاسگزارم. از دیدگاه من، حضور شما نشانهی دوستی بیشتر، سنگینی بیشتر بار مسئولیت ها، اتحاد مستحکمتر و امید بیشتر برای نزدیکی میان ما و در راستای اهدافی است که در اینجا به آنها اشاره نمودم. همگی شما را به خدای بزرگ میسپارم و از شما سپاسگزارم و برایتان در زندگی شخصی آرزوی سلامتی و در راه آزادی کردستان و اهداف حزبی آرزوی موفقیت دارم.
http://www.kurdistanmedia.com/farsi/index.php?besh=dreje&id=3159
نظر خوانندگان
محل ارسال نظر در مورد اين مطلب:
توجه: اگر عنوان اين مقاله را در جدول زير وارد نکنيد، ما نخوهيم دانست که راجع به کدام مطلب اظهار نظر کرده ايد.
کافی است تيتر را کپی کرده و در محل مربوطه وارد کنيد.