بازگشت به خانه

چهارشنبه 8 دی 1389 ـ  29 دسامبر 2010

 

کمپین روبان سفید مردان لبنان

در پشتيبانی از قانون «حمایت از زنان در برابر خشونت های خانگی»

ترجمه : محبوبه حسین زاده

در 25 نوامبر 2010، لبنان با تشکیل نخستین کمپین روبان سفید در خاورمیانه به 55 کشور سراسر دنیا پیوست. این کمپین بوسیله ائتلاف موسوم به «خشونت و استثمار کافی است» (کافا) [ائتلافی برای وضع قانون در راستای حمایت از زنان در برابر خشونت های خانوادگی] و خيريهء بريتانيائی ِ «آکسفام» در 25 نوامبر شروع شده و تا 16 روز ادامه داشت. تمرکز این کمپین بر بسیج مردان و پسران برای امضای پیش نویس قانون حمایت از زنان در برابر خشونت های خانگی بود. هدف اصلی کمپین روبان سفید آن بود که مردان و پسران را تشویق کند تا متعهد شوند که هرگز هیچ خشونتی علیه زنان انجام ندهند و از این مساله چشم پوشی و یا در برابر آن سکوت نکنند. «کافا» در تلاش است تا از طریق افزایش آگاهی و بسیج مردان برای حمایت از این کمپین، به هدف تعیین شده برسد.

زنان و مردان کنشگر، مجموعه فعالیت هایی را با ائتلاف با دیگر سازمانها و گروه ها از جمله وزارت امور اجتماعی لبنان و تعدادی از سازمان های زیرمجموعه سازمان ملل و سفارت های استرالیا و ایتالیا در بیروت انجام داده اند.

طیف گسترده ای از فعالیت های مرتبط با این مساله برنامه ریزی شده بود تا در طول آن 16 روز اجرا شود: کمپین عظیم روبان سفید، برنامه مستند تلویزیونی، جلسات اطلاع رسانی عمومی، نوشته های دیواری بوسیله بازماندگان خشونت، ایستگاه های آموزشی و توزیع اقلامی در حمایت از جنبش. در مراسم پایانی یادبود این کمپین هم تشکیل یک زنجیره انسانی از زنان و مردانی که دست در دست یکدیگر با پیغام همبستگی برای حمایت از قانون می ایستند، برنامه ریزی شده بود.

«کافا» و «آکسفام» با پنج دانشگاه همکاری می کردند و دانشجویان جوان مستعد می توانستند همکلاسی های خود را بسیج کنند تا به کمپین روبان سفید بپیوندند و از اهداف آن حمایت کنند. در اينجا فدی، ناجی و محمد، سه دانشجوی داوطلب از دانشگاه آمریکایی لبنان، دربارهء انگیزه ها، نقش و دیدگاه خود دربارهء مشارکت در کمپین روبان سفید در لبنان می گویند.

فدی راجه، مرد 21ساله و فعال اجتماعی است. او به دلیل موضوع این کمپین در آن مشارکت کرده است: «چیزی که باعث شد که در این کمپین مشارکت کنم این واقعیت است که جامعه ما نگاه متفاوتی به زنان و مردان دارد». او می گوید:« مشاهدات روزانه ام باعث شده که سوال های زیادی دربارهء نابرابری نسبت به زنان برایم ایجاد شود».

برای فدی، فقط انجام ندادن خشونت علیه زنان کافی نیست. فدی می گوید: «اگر یک نفر خشونت علیه زنان انجام نمی دهد، به این معنا نیست که شما دیگر نگران این مساله نباشید. بعضی زنان در هر جایی در معرض خشونت هستند». او می افزاید: «خشونت علیه زنان، اقدام علیه حقوق اولیهء انسانی است».

فدی شاهد خشونت فیزیکی علیه زنان نبوده است اما فکر می کند که خشونت های کلامی جدی تر از بدرفتاری های فیزیکی است. او توضیح می دهد: «می بینم که امروز در محاوره ها، با زنان به عنوان زیردست مردان برخورد می شود. من نمی توانم چنین چیزی را تحمل کنم. باید در این مورد کاری انجام شود». فدی، فعالیت هايش را به کمپین و تحصیلات متعارف محدود نمی کند: «تحصبلات برای من، پروسه ای مداوم است. من می توانم در حالی که در خیابان راه می روم به افراد آموزش بدهم و رفتارم نسبت به زنان می تواند الگوی خوبی باشد که دیگران می توانند آن را از من یاد بگیرند».

ناجی غزیری، یک داوطلب 20 ساله و فعال اجتماعی است. او از فیلم سررشته دارد و به همین دلیل با انواع گوناگون سوء استفاده از زنان آشنایی دارد. او توضیح می دهد: «فیلمی همانند "بس" که جنیفر لوپز ستاره آن است، توجه مرا به خود جلب کرد. من نمی پذیرم چنین کاری در مورد افراد مورد علاقه ام و یا هر انسان دیگری صورت بگیرد. من فقط خودم را به جای افراد دیگری می گذارم که مورد خشونت واقع شده اند».

او می گوید: «مردم بسیاری در لبنان، مردان را به عنوان شخص دارای قدرت در نظر می گیرند. این یک تصویر بسیار محدود است. قدرت فیزیکی نشان دهندهء تصویر واقعی یک مرد نیست». فدی می افزاید: «من دارم برای بسیج دانشجویان برای این کمپین تلاش می کنم. پیغامم هم این است که فقط انجام ندادن خشونت علیه زنان کافی نیست بلکه هر شخص باید برای پایان دادن به این پدیده فعالیت کند».

محمد عبید، 21 ساله، هم می گوید: «ایدهء این کمپین واقعاً مورد نیاز جامعه ما است. سنت ها و عرف ما به مردان این اجازه را داده است تا از قدرت خود را بر زنان اعمال کنند». او می افزاید: «خشونت های خانگی خسارت های زیادی به زندگی خانوادگی وارد می کنند و بر پیشرفت کودکان تأثیر منفی می گذارد».

مشاهدات محمد او را به این باور عمیق رسانده است که این مشکل ریشه در ذهن بسیاری از مردم جامعه دارد: «باید به برخوردهای غیرانسانی با زنان خاتمه داده شود. من فکر می کنم این کمپین شروع خوبی است تا به واسطهء افزایش آگاهی به خشونت های برپایه جنسیت پایان داده شود. از طریق بسیج هم کلاسی هایم و سخن گفتن در این مورد، آگاهی و دانش کافی در این زمینه پخش می شود و بعد از آن تغییر رخ می دهد».

محمد هم همانند دیگر همکلاسی اش، باور دارد که آموزش کلید موفقیت و خاتمه دادن به خشونت علیه زنان است. او توضیح می دهد: «هیچ وقت در مدرسه ام در مواجهه با چنین مساله ای قرار نگرفته بودم. من فکر می کنم که بهترین شروع این است که تصمیم گیران حوزهء آموزشی، چنین مسائلی را در برنامهء آموزشی دانش آموزان سنین پایین قرار دهند؛ این امر باعث می شود که تاثیرات منفی سنت های بد بر کودکان کاهش یابد».

همه داوطلبان در این عقیده مشترک هستند که کارهایی که انجام می دهند و امیدواری آنها به کمپینی موفق و همراه با مشارکت دیگر مردمی که در مواجهه با فعالیت های آنان قرار می گیرند، می تواند آغازی برای تغییر باشد.

http://1millionchange.info/spip.php?article6913

 

بازگشت به خانه

 

محل اظهار نظر شما:

شما با اين آدرس ها می توانيد با ما تماس گرفته

و اظهار نظرها و مطالب خود را ارسال داريد:

admin@newsecularism.com

newsecularism@gmail.com