بازگشت به خانه  |   فهرست مقالات سايت   |    فهرست نام نويسندگان

دوشنبه 24 خرداد  1389 ـ  14 جون 2010

 

آیا احمدی نژاد «میتومن» است؟

حسن مکارمی (*)

مصاحبهء اخیر احمدی نژاد با روزنامه نگار کانال یک تلویزیون فرانسه ( ۷ جون ۲۰۱۰ ) در  روزنامه های فرانسوی  انعکاس وسیعی یافت. در چند نشریهء معتبر از روزنامه نگار و روسری اش انتقاد شد. کمتر کسی به متن پاسخ های  احمدی نژاد توجه کرد. متن کامل این مصاحبه را که مسقیماً از نوار توسط  دوستی گرامی  به فارسی ترجمه شده است  در انتهای این متن خواهید یافت. ما به محتوای سیاسی - عقیدتی این پاسخ ها به عمد بی توجه می مانیم تا بتوانیم از ورای آن نگاهی به ساختار روانی احمدی نژاد  بیاندازیم.

در نگاه نخست، در توصیف حمله به کشتی حامل کمک های اولیه به مردم غزه، احمدی نژاد از صفات عالی و مطلق گرایانه: زشت ترین، غیر انسانی ترین و  در هیچ کجای دنیا، استفاده می کند. این واژه ها در دو انتهای سیاه و سپید قرار دارند و از بعد نسبی قضاوت عاری اند.از سوی دیگر احمدی نژاد به پرسش های دگر در هیچ مورد پاسخ مستقیم،  آری یا نه نمی دهد: آیا اسرائیل باید نابود شود؟ آیا شما در حال تولید بمب اتمی هستید؟ آیا به  تظاهر کنندگان در ۲۲ خرداد  آینده اجازه راه پیمایی خواهید داد؟  احمدی نژاد در راهکار ها نیز پیشنهاد های افراطی را مطرح  می کند. در مورد حل مشکل فلسطین می گوید: هر کس از هر کجا آماده است به همان جا باز گردد !

در مورد ایران صراحتا می گوید: وضعیت هم پارسال خوب بود و هم امسال. این بار هم صفات کاملاً شفاف و بدون ابهام است. احمدی نژاد نتیجه می گیرد: ایران کشوری آزاد است. در پاسخ به پرسش بعد می گوید: آزادی که در ایران بر قرار است مخصوص ایران است. او به خوبی از دستگیری ها، شکنجه ها، تجاوزات، اعدام ها، کشتار های داخل و خارج از زندان ها، اخراج اساتید دانشگاه ها، بستن روزنامه ها، اخراج دانشجویان، بیش از هر کس دیگر  آگاه است. او بدون تردید این ها همه را انکار می کند.

احمدی نژاد از هر فرصتیی برای  به دست گرفتن سخن استفاده می کند. سخنان خود را بر اساس مستمعین  می چرخاند. حتی  لباس پوشیدن خود  را تطبیق می دهد. کافی است به سخنرانی های شهرستانی او توجه کنیم. در  سخنرانی خود به مناسبت خلیج فارس، به نوشته بجا مانده از کوروش اشاره می کند. گزیده‌ای از سخنان محمود احمدی‌نژاد در همایش ثبت ملی خلیج فارس و همایش حکمت مطهر در دانشگاه تهران چنين است: «دو هزار و پانصد سال قبل، کوروش فرمانروای ایران، فرمانی صادر کرد. دستور اول این فرمان لغو برده‌داری بود. این درحالی است که آمریکایی‌ها فقط صد و هشتادسال پیش، پس از جنگ‌ها و خونریزی‌های بسیار، به موضوع لغو برده‌داری رسیدند». «دستور دوم این فرمان "آزادی همگان، مذاهب و اندیشه ها" بود.در حدود دو هزار و پانصد سال پیش هیچ درگیری مذهبی و تعصبات مذهبی درایران مشاهده نشده بود. اما امروز مدعیان حقوق بشر، آزادی و گردش آزاد اطلاعات در هر سرزمینی که وارد می‌شوند با به اسارت گرفتن مردم، جنگ ها و درگیری ها را به اوج می‌رسانند.»

ماجرای همزیستی مداوم او با امام زمان، چه در گفتار و چه در  رفتارش، از موارد قابل توجه است. در جایی می گوید که مقلد خامنه ای است و مرید مصباح یزدی. این گفتار با تعریف متعارف مقلد و مرید سازگار نیست که  تنها می تواند محصول ذهنی دو گانه باشد. از سویی به خود بسیار اعتماد دارد و از سویی بسیار زود رنج است. واژهء رنجیدن  از دوستان را بسیار بکار می برد، در حالیکه در  نظام کنونی در مکان قدرتمندی قرار دارد. واقعیت های کردار و رفتار مخالفان خود را چون توطئهء بزرگ و استثنایی سیاه دلان و سیاه کاران در  پشت صحنه نشان می دهد. در همین مصاحبه در مورد آنان می گوید: «ما دشمنان بزرگی داریم، مثل دولت آمریکا. در برابر همه آنها ایستاده ایم و مقاومت کرده ایم و هستیم». دشمنان  متحد و بزرگی در سطح جهان. هیچگاه دلیل اتحاد این همه دشمنی را که همهء توان خود را در مقابله با او بکار می گیرند، بر  ملا نمی کند. شناخت های علمی و فنی، ارقام و اعداد و آمار، اگر در جهت افکار او نگردند، از همین توطئه ها به شمار می روند. کافیست به مناظره های تلویزیونی او با دگر نامزد های ریاست جمهوری گوش دهیم: توطئه ای به رهبری رفسنجانی.

با مراجعهء ساده به جستجوگر های اینترنتی  تنها در هفتهء اخیر با بیش از صد ها مقاله و مطلب در مورد دروغ گویی احمدی نژاد، دولت و یا پاسخ طرفداران احمدی نژاد به این مقالات روبرو می شویم. گاه مدافعان نظام فریاد بر می آورند که دروغ گویی احمدی نژاد را به پای جمهوری اسلامی ننویسید. جنبش سبز هم دروغ را مساله اصلی مینامد:

«مسئلهء دروغ مسئله اصلی ما شده و مردم نسبت بدان اعتراض دارند که متأسفانه در همهء سطوح حاکمیت و تبلیغات جریان دارد و مردم را نسبت به اصل و اساس این نظام مسئله دار و در باورهاشان تردید ایجاد کرده است. اصلی ترین عامل که باعث تثبیت و حفظ نظام بوده و آن اعتماد مردم به حاکمیت بوده است از بین رفته است. مسائل اخلاقی، عدم کارآمدی، سیاست خارجی، فساد فراگیر،... همهء اینها یک نوع بی اعتمادی نسبت به حاکمیت و نظام ایجاد کرده است».

این بخشی از سخنان میرحسین موسوی بود در جمع اعضای فراکسیون سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در مجلس ششم که به صورت مستقیم مهمترین ویژگی منفی دولت محمود احمدی نژاد را به انتقاد گرفت. یکی دیگر از مخالفان می نویسد:

«قريب به اتفاق اندك نهادهاي مستقل و نيمه مستقل باقي مانده در كشور و حتي آمارهاي دستكاري شده دولتي ارسالي به نهادهاي بين المللي نشان مي دهد، دولت نهم و دولت مستقر دهم جمهوري اسلامي ايران، يكي از بي انضباط ترين، فاسد ترين، بي مبالات ترين، محدود كننده ترين، ‌نا امن ترين، بي ثبات ترين و، نهايتاً، دروغگو ترين و رياكارترين دولت هاي پس از انقلاب و حال حاضر جهان است كه ادعاهايش گوش دنيا را كر كرده و دستاوردهايش ايران را از كشوري قدرتمند و سرافراز در جهان به كشوري غرق در تباهي و نيستي كشانده است».

به نمونه ای دیگر  توجه کنیم: «برای بررسی میزان صحت و سقم اتهاماتی که اصلاح طلبان به دولت نهم وارد می کنند می توان در یک بازهء زمانی مشخص به گفته های محمود احمدی نژاد مراجعه نمود. احمدی نژاد در زمانی کمتر از ۴۵ دقیقه در مناظره با میرحسین  موسوی به نکاتی اشاره کرد که در روزها بعد محل مناقشه شد.»  (مبنع سخنان احمدی نژاد: خبرگزاری دولتی ایرنا)

کار به جایی رسیده است که دانشنامهء ویکیپدیا به زبان پارسی مقالهء مفصلی به نام: "دروغ‌ گویی محمود احمدی‌نژاد"  دارد. که با حوصله و فراست بیش از بیست فیلم و متن از دروغ گویی های احمدی نژاد را بر ملا می کند.

حال بیائید با هم کمی حالت روانی «میتومن» ها را دوره کنیم:

میتومنی بیماری جنون اغراق گویی یا دروغ گویی. میتومن دروغ گو نیست. دروغ گو می داند که دروغ می گوید. می خواهد با کمال وضوح  مخاطب خود را فریب بدهد بی آنکه خواب و خیال و واقیعت را در هم کند. میتومن به آنچه می گوید باور دارد. دروغ گوئی اش  برای فریب دیگری نیست بلکه برای آن است که خود آن را  باور کند. میتومن در روبرویی با دروغ خود به هر راهی متوسل می شود. میتومن در نهایت در عشق به خود  می زید. با هر دروغ در خود میل و خواهش و هوسی را پنهان می کند. در حالت افسردگی بسیار گله و گلایه می کند. به دنبال گروهی است که به حرف هایش باور آورند. و گاه میتومنی از مگالومنی (خود بزرگ بینی) دور نیست. گرچه در کودکان ۴ تا ۶ ساله دروغ پاره ای از مراحل رشد محسوب می شود، در ورای  این سن  و سال  میتومنی  در زمرهء  آسیب ها و بیماری های روانی شمرده می شود.

پیداش پدیدهء میتومنی  و دروغ گویی مداوم، غالباً تنها راه فرار از  واقعیت  جهان خارج است. میتومن از تحریک دیگران، رفت و آمد بین فانتزی و واقعیت  لذت می برد. ارائهء استدلال برای عیان کردن دروغ میتومن بیهوده است. ترس از افشا شدن، میتومن را گاه تا خشونت، توهین و ایراد اتهام  دروغ گویی به مخاطب به پیش می برد.  میتومن تنها سخنی را گوش می دهد که در راه هدفش باشد. برای درمان می بایست فرد بپذیرد که بیمار است، و این برای میتومن غیر ممکن است.

حال، آيا لازم است که از میانه هزاران مقاله و فیلم و نوشتهء احمدی نژاد، طرفداران و مخالفانش در سایت ها، دلائل بیشتری برای پاسخ یافتن به پرسش نخستین  بیابید؟

پارس 18 خرداد 1389

*  روانکاو بالینی و پژوهشگر سوربن

 

 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

مصاحبه «لورانس فراری» با محمود احمدی نژاد

در برنامهء اخبار ساعت 20 کانال 1 تلویزیون فرانسه

دوشنبه 7 ژوئن 2010 

خبرنگار: به نظر شما وضعیت در نوار غزه چگونه است و راه حل برای غزه چیست ؟

احمدی نژاد: ما فکر می کنیم که تحریم غزه باید برداشته بشود. چیزی که اتفاق افتاده است زشت ترین و غیر انسانی ترین کاری بوده که می توان تصور کرد. در هیچ جای دنیا کمک های بشر دوستانه مورد حمله نظامی قرار نمی گیرند. اما چنین حمله ای صورت گرفت. البته فرانسه در مورد این قضیه موضع خوبی گرفت. ما انتظار داریم که فرانسه این مسیر را ادامه بدهد. البته کسانی که به کاروان های بشردوستانه حمله کرده اند باید حتما محاکمه بشوند.

 

خبرنگار: برای حفاظت از غزه، آیا همانطور که شما در گذشته گفته اید، اسرائیل باید نابود بشود؟ این کلماتی است که شما بکار برده اید. آیا شما همچنان همانطور که بارها در گذشته گفته اید خواستار نابودی اسرائیل هستید ؟

احمدی نژاد:  ملت فلسطین از ابتدایی ترین حقوق خود محروم شده است، منجمله حق امنیت و حق تعیین سرنوشت. راه حل چیست ؟ ما فکر می کنیم راه حل این است که مراجعه کنیم به عدالت، مراجعه کنیم به رأی مردم. ملت فلسطین باید بتواند سرنوشت خودش را تعیین بکند. معنای این حرف برای من بسیار روشن است. البته یک راه حل آسان تر هم وجود دارد و آن این است که هرکس از هرکجا آمده برگردد به همانجا.

 

خبرنگار: معنای این حرف این است که دیگر کشوری بنام اسرائیل وجود نخواهد داشت؟

احمدی نژاد: مگر قبلا وجود داشته است؟ مگر 80 سال پیش وجود داشته است؟ این کشور با اشغال، با اسلحه و تفنگ بوجود آمده است.

 

خبرنگار: بنابر این مجدداً شاهدیم که شما همواره خواستار نابودی اسرائیل هستید؟

احمدی نژاد: ما دنبال نابودی هیچکس نیستیم. ما دنبال جنگ هم نیستیم. ما می گوئیم که حق ملت فلسطین باید ادا بشود.

 

خبرنگار: آقای رئیس جمهور، من از شما یک سوال ساده می کنم، غربی ها بر این باور هستند که شما چیزهایی را از آنها پنهان می کنید و برنامه هسته ای کشور شما اهداف نظامی دارد. آیا شما می توانید به ما بگویید که شما اینجا در ایران در حال تولید بمب یک هسته ای هستید یا نه.

احمدی نژاد: خوب، بمب هسته ای به چه دردی می خورد؟ به چه کاری می خورد؟ کدام عاقلی فکر می کند که می تواند با یک بمب جلوی 20 هزار بمب را بگیرد. بیایید از آن ور قضیه نگاه بکنیم. چه کسی باید نگران باشد؟ آیا ما باید نگران باشیم یا کسانی که بمب اتمی دارند؟

 

خبرنگار: بنابر این شما بمب هسته ای تولید نخواهید کرد؟

احمدی نژاد: ما اصلاً این کار را احمقانه می دانیم.

 

خبرنگار: روابط شما با فرانسه یا حداقل با پرزیدنت سارکوزی بسیار تنش بار بوده اند. آیا شما فکر می کنید که هنوز یک دیالوگ میان دو کشور امکان پذیر باشد ؟

احمدی نژاد: بله، چرا ممکن نیست؟ در سابقهء تاریخی روابط بین ایران و فرانسه دوره های تاریک سنگینی وجود ندارند.

 

خبرنگار: هم اکنون پرزیدنت سارکوزی موضع بسیار سرسختی در برابر ایران دارد. او خواستار آن شده است که مجازات های سازمان ملل بر علیه کشور شما هرچه سرسختانه تر باشند. این کلماتی است که او بکار برده است. شما در برابر سخنان او چه پاسخی داری؟

احمدی نژاد: پاسخ من همان پاسخی است که در گذشته داده ام. ما فکر می کنیم که به نفع فرانسه و به نفع همه است که ملت ها روابط دوستانه داشته باشند. ما دشمنان بزرگی داریم، مثل دولت آمریکا. در برابر همه آنها ایستاده ایم و مقاومت کرده ایم و هستیم. من فکر نمی کنم که آقای سارکوزی دیگر دنبال این باشد که از این ادبیات استفاده بکند. خود این واژهء مجازات کردن یک کشور، این واژهء متعلق به گذشته است.

 

خبرنگار: چند کلمه در مورد کلوتیلد ریس، دختر جوان فرانسوی که شما چند هفته پیش او را آزاد کردید. دو روز بعد، فرانسه علی وکیلی راد، قاتل شاپور بختیار، را آزاد کرد. آقای احمدی نژاد، آیا معامله ای در کار بوده است و آیا این دو زندانی با یکدیگر مبادله شده اند؟

احمدی نژاد: نه، ضرورتی ندارد که معامله ای انجام بشود. آقای لولا و افراد دیگر از ما خواستند که یک کار انسانی  انجام بدهیم و ما این کار را انجام دادیم، برای نشان دادن حسن نیت و دوستی.

 

خبرنگار: شما از فرانسه و از مردم فرانسه سخن گفتید. فرانسه مهد حقوق بشر است. شما یک سال پیش مجدداً به ریاست جمهوری ایران انتخاب شدید، در جریان یک رأی گیری که نتایج آن اکنون همچنان مورد اعتراض قرار دارد. و این اعتراضات بصورت خشونت باری سرکوب شدند. در حال حاضر و یک سال پس از آن قضایا وضعیت در ایران چگونه است ؟

احمدی نژاد: وضعیت هم پارسال خوب بود و هم الآن خوب است. ایران یک کشور آزاد است. افراد می توانند اعتراض کنند.

 

خبرنگار: اما صدها نفر دستگیر شده اند. در جریان این تظاهرات تعدادی افراد کشته شده اند...

احمدی نژاد: اما به من اجازه بدهید. اگر در فرانسه افرادی به خیابان ها بیایند، اتومبیل ها را آتش بزنند و نظم عمومی را برهم بزنند، دولت فرانسه چکار می کند؟

 

خبرنگار: در فرانسه وقتی افراد تظاهرات می کنند دستگیر نمی شوند.

احمدی نژاد: اینجا هم همین طور است. کسی را به خاطر شرکت در تظاهرات دستگیر نمی کنند.

 

خبرنگار: من کلمات شما را تکرار می کنم. شما گفتید که در ایران مردم حق دارند تظاهرات بکنند. در تاریخ 12 ژوئن و در سالگرد انتخاب شما احزاب اپوزیسیون خواستار آن شده اند که بتوانند تظاهرات بکنند. آیا شما اجازه خواهید داد که این تظاهرات برگزار بشوند ؟

احمدی نژاد: بستگی دارد. آنها باید به مقامات مربوطه مراجعه بکنند و باید ببینیم قانون چه می گوید. اگر این احزاب قانونی باشند، قانون به آنها این اجازه را خواهد داد. ایران کشور تظاهرات است. آزادی ای که در ایران برقرار است مخصوص ایران است. هیچکس نمی تواند فشاری بر روی ملت ایران اعمال بکند. هیچکس، نه این دولت، و نه هیچ دولت دیگری.

 

 https://newsecul.ipower.com/

بازگشت به خانه

 

محل اظهار نظر شما:

شما با اين آدرس ها می توانيد با ما تماس گرفته

و اظهار نظرها و مطالب خود را ارسال داريد:

admin@newsecularism.com

newsecularism@gmail.com