|
جمعه 14 خرداد 1389 ـ 4 جون 2010 |
درباره ناپدید شدن این فیلم ساز
به گزارش پایگاه خبری «ولت آنلاین» آلمان، قرار بود شکوف در ایستگاه مرکزی راهآهن کلن با قطاری به سمت پاریس برود اما هیچ نشانهای دال بر این که او به پاریس رسیده باشد وجود ندارد. شکوف در هیچ کدام از قرارهایش در پاریس حاضر نشد و همسرش، تائیس فرزان که خود هنرپیشه مقیم آلمان است، از وضعیت او اطلاع ندارد.
داریوش شکوف که نام اصلی او علیرضا شکوفنده است ایران را در زمان محمدرضا شاه به مقصد آمریکا ترک کرد و پس از انقلاب دیگر به ایران بازنگشت. او پس از مهاجرت به آمریکا در سال ۱۹۷۹ در رشتههای فیزیک و ریاضی به تحصیل پرداخت. شکوف دورهی فیلمسازی آکادمی فیلم نیویورک را به اتمام رساند و در زمینههای گوناگون مانند نقاشی، نظریه هنر و فلسفه و فیلمسازی فعالیت کرده است.
داریوش شکوف از سال ۱۹۸۵ به بعد در آلمان زندگی میکند و یکی از منتقدان سرسخت سیاستهای جمهوری اسلامی در آلمان به حساب میآید.
« ولت آنلاین» مینویسد، شکوف از «مخالفان تندروی جمهوری اسلامی» است که تاکنون از هر گونه تماسی با رژیم ایران سر باز زده است. وی بارها با ارسال نامههایی به جشنواره فیلم برلین (برلیناله)، از شرکت آن گروه از فیلمها و فیلمسازان ایرانی در این جشنواره انتقاد کرده است که با اجازه مقامهای رسمی جمهوری اسلامی به فستیوال راه پیدا کردهاند.
شکوف همین انتقاد را در مورد جشنواره فیلم کن نیز مطرح کرده و این گونه دعوتها را «سیاسی» و «غیرفرهنگی» قلمداد کرده است. به باور او، جمهوری اسلامی از این گونه دعوتها برای «افزایش اعتبار خود در داخل و خارج از کشور» بهره میجوید.
«ولت آنلاین»، هم چنین مینویسد که رد پای افکار سیاسی شکوف را میتوان در فیلمهای او نیز پیدا کرد. نخستین فیلم طولانی شکوف که در سال ۱۹۹۶ ساخته شد «هفت مستخدم» نام دارد. در این فیلم آنتونی کوئین نیز نقش ایفا کرده است. این فیلم بیانگر همان فلسفه «ماکسیمالیزم» یا «حداکثرگرایی» است که در آن از تمامی انرژیهای خلاق در راه هدف بشریت متحد استفاده میشود.
Breathful نام یکی از دیگر فیلمهای شکوف است که ۳ سال پیش در برلین ساخته شد. نکته قابل توجه در این فیلم که یک فیلم کمدی گانگستری است این است که زنان اکثر نقشها را بر عهده دارند. «ولت آنلاین» از این نکته به عنوان وجه تمایز با دیگر فیلمهای گانگستری یاد میکند و میگوید، شکوف میخواست از این طریق بگوید، زنان میتوانند در جوامع زیر سیادت مردان مانند محیطی که در این فیلم ترسیم شده نیز لیاقتهای خود را اثبات کنند.
جدیدترین فیلم شکوف با عنوان «ایران زندان» ۳ هفته پیش در سینمای بابیلون برلین به نمایش درآمد. این فیلم به حوادث سال گذشته و اعتراضات خودجوش مردمی پرداخته و از سرنوشت زندانیان در شکنجهگاههای جمهوری اسلامی سخن میگوید.
داریوش شکوف، فیلم ساز ۵۵ ساله از تاریخ ۲۴ می 2010 - سوم خرداد 1389، ناپدید شده است. وی آخرین بار در کلن با دو تن از دوستانش دیدار داشته و به آنان گفته که عازم پاریس است.
سخنگوی مطبوعاتی پلیس برلین، در گفتگو با بخش فارسی دویچه وله گفت که پلیس هنوز نتوانسته هیچ ردی از آقای شکوف پیدا کند.
کانون فرهنگی و پژوهشی بامداد
یکم یونی 2010
محل اظهار نظر شما: شما با اين آدرس ها می توانيد با ما تماس گرفته و اظهار نظرها و مطالب خود را ارسال داريد:
|