بيست هزارکماندوی یکیتا در ايران!
سرويس اجتماعي سايت «آينده»
پرسش سکولاريسم نو: آيا عجيب نيست در کشوری که هرگونه گرد هم شدن به نام کار درويشی، باطنی، و مذهبی مستقل از حکومت ممنوع است شخصی به نام عبدالحميد باقريان جمنانی ملقب به يکيتا موفق شده است بيش از بيست هزار کوماندو را در ايران پرورش دهد؟ اين مقاله بخواندش می ارزد، تفسيرش هم با خود شما.
حدوداً 25 سال از فعالیت تشکیلاتی به نام «رزمگاه کماندو» در کشور می گذرد. این تشکیلات طی این 25 سال بیش از 20 هزار نفر نیرو جذب خود کرده است. این تشکیلات ظاهرا شبیه سایر آموزشگاههای فنون رزمی است، اما در واقع شیوه آموزش، نوع جذب نیرو و... با همه آموزشگاههای دیگر متفاوت است.
این ویژگی ها باعث برخی ابهامات و تردیدها درباره این گروه شده است و البته مشخص نیست آنان با این شیوه و آموزش استفاده از سلاح سرد چه اهدافی را دنبال می کنند.
اولین تفاوت آنها در آموزشهای شبانهروزی است که ارائه میکنند. موسس و استاد بزرگ این مجموعه با نام یکیتا (عبدالحمید باقریان جمنانی) در منطقه سوادکوه چندین هکتار زمین شخصی دارد که داوطلبین آموزش این رشته رزمی از سرتاسر کشور برای دریافت نگین یک (اولین سطح از دورههای رزمگاه) باید مدتی را به صورت شبانهروزی در این زمینها بگذرانند.
در این مدت که داوطلبان در منطقه سوادکوه به سر میبرند، آموزشهای ویژهای که نظیر آنان در برخی از واحدهای نیروهای مسلح مثل نیروهای ویژه هوابرد تیپ 65 نوهد داده می شود، از قبیل: آموزش و نحوه کار با انواع سلاح سرد (چوب ـ چاقو ـ شمشیر ـ تبر)، دفاع در برابر انواع سلاح سرد (چوب ـ چاقو ـ زنجیر)، نحوه مبارزه تک به تک و تک به چند و حرکات تهاجمی و دفاعی، نحوه گذر از موانع طبیعی و حرکت در جنگل و کوهستان، استفاده از طناب درگذر از درههای ژرف و شیبهای تند کوهستان، سوارکاری در جنگل و کوهستان، آموزشهای اولیه غریق نجاتی، نحوه مبارزه و استتار در جنگل و کوهستان و مبارزه در دریا، آموزشهای ویژه امدادرسانی و کمک به افراد حادثه دیده، شناخت و مبارزه با انواع حیوانات وحشی و جانوران موزی ،نهاد شناسی، جهتیابی در شب، جهتیابی در جنگلهای انبوه ـ کوهستان و بیابان و... به آنها داده میشود.
پس از اتمام دوره اول داوطلبان میتوانند تا آغاز دوره بعدی تمریناتی را در آموزشگاههای شهرهای خود ببینید. این مجموعه با نام رزمگاه کماندو تاکنون در اکثر نقاط کشور نمایندگیهایی را دایر کرده است. نمایندگیهای شاخص این سازمان عبارتند از: رزمگاه کماندو رفسنجان، رزمگاه کماندو کرج، رزمگاه کماندو مازندران (بندپی شرقی گلوگاه)، رزمگاه کماندو قم (باشگاه مولا).
یکیتا در این مجموعه نقش مراد را بازی میکند و داوطلبان برای یادگیری برخی فنون نزد یکیتا میروند و پس از دریافت فنون برای تمرین به شهر محل اقامت خود باز میگردند. در اصطلاحات نیروهای رزمگاه نیز از واژگانی چون: نیرو، نیروهای ویژه، کماندو و.. استفاده میشود. سطوح این آموزشها براساس نگین است، که برترین آموزشها به نگین 22 میرسد که البته تنها دارنده این نگین در حال حاضر خود یکیتاست، اما برخی نیز به نگین هاي پايين تر رسيده اند. بعد از یکیتا بهترین نیرو که تا بالاترین سطح اموزشها رسیده است به نگین 12 رسیده!ه
گردهماییهای چند هزار نفری
این تمام ماجرا نیست! این مجموعه یک وجه تمایز بزرگ با سایر مجموعههای رزمی دارد. گردهماییهای سالانه این مجموعه که افراد شرکتکننده در آن از کل کشور گاه به دو هزار نفر هم میرسد قابل توجه است.
به گفته عباس داورپناه، مسئول روابط عمومی این مجموعه که با «آینده» گفت و گو میکرد: رزمگاه پیش از این دورههای رزمگاه یک بار برای دختران نیز اجرا شده، اما به دلیل عدم استقبال زیاد از طرف دختران، همچنین برخی حساسیتها دیگر دورههای دخترانه اجرا نشد. سایت این مجموعه در حال حاضر فیلتر شده است، سایر وبلاگ ها و سایتهای وابسته به مجموعه نیز در حال حاضر فیلتر هستند، داورپناه اعتقاد دارد این فیلترینگ براثر اشتباه بوده است و به زودی رفع خواهد شد.
این مجموعه زیر نظر هیچ کدام از فدراسیونهای فعال کشور فعالیت نمیکند و به گفته سخنگوی این مجموعه دلیل این امر جای نگرفتن فنون رزمی این رزمگاه در سایر فنون است. او اعتقاد دارد تمام فنون ارایه شده در رزمگاه کماندو، همگی ابداعی یکیتا هستند.
در تابستان امسال اعضای هیات مدیره این رزمگاه به
عضویت: عبدالحمید باقریان (یکیتا)، مسعود یعقوبی زاده، عباس داورپناه، محسن علی
حسنی، شادان شیخ رضایی، حامد ابراهیم آبادی به عنوان عضو علیالبدل هیئت مدیره، سید
مهدی میر سلیمی به عنوان بازرس و سید احمد فروغی به عنوان عضو علیالبدل بازرس
تشکیل شد.
نامههای گم شده
پیش از این بنیانگذار سبک رزمگاه کماندو در نشستی خبری با ابراز نارضایتی از عملکرد مسئولان سازمان تربیت بدنی گفته بود: علیرغم پیگریهای زیاد با مسئولین سازمان تربیت بدنی، فقط بلاتکلیفی عاید ما شد و حتی جواب یکی از مکاتبات ما را هم ندادند و این برای سازمانی که به دنبال پیشرفت ورزش کشور است دور از شئونات ورزشی است. باور کنید حدود 40 نامه را به صورتهای مختلف برای سازمان تربیت بدنی ارسال کردیم ولی هر بار صحبت از مفقود شدن این نامهها به میان میآمد و من به شخصه متعجبم که حتی یکی از این نامهها هم به دست مسئولین سازمان نرسیده است. حتی یکبار هم از طریق دفتر ریاست جمهوری اقدام به مکاتبه رسمی با این سازمان کردیم ولی باز هم صحبت از مفقود شدن نامه به میان آمد. ولی من تصور میکنم که برخیها تمایلی برای ادامه فعالیت ما در سطح کل کشور را ندارند چون این موارد فقط بهانهای بیش نیست.حتی تمایل داشتم بشخصه با مسوولان بالای سازمان تربیت بدنی دیداری داشته باشم ولی باز به در بسته خوردیم و اصلا گوشه چشمی هم به ما نشان ندادند.
نیایشنامهها
یکیتا نه تنها استاد رزمی نیروهای رزمگاه به شمار میرود، بلکه او یک مرجع معنوی نیز برای نیروهای رزمگاه به شمار میرود. برخی از نیروهای تربیت شده به دست یکیتا برای او شعرهایی نیز میسرایند. در واقع دیدگاه آنها نسبت به یکیتا تنها یک استاد فنون رزمی نیست. آنها او را به عنوان پدرخوانده مذهبی خود میشناسند. و در بلاگها، نوشتهها و... در حال ستایش او هستند. نیایشنامهها و اعتقادات او که به صورت شعر و یا متونی نوشته شده است در وبلاگ اعضای رزمگاه به وفور به چشم میخورد. عکسهای یکیتا، در این وبلاگها جمعآوری شدهاند و یکی از جذابترین بخشها برای اعضا به شمار میرود.
واژگان پارسی کماندو
نامهایی که آنها برای حرکات رزمی خود انتخاب میکنند نیز به نوبه خود جالب توجه است. داورپناه اعتقاد دارد که تمامی این نامها برگرفته از زبان پارسی اصیل است. از آنها میتوان به: آدرم (به معنی سلاح سرد است که به رزم افزارهای سرد طراحی شده در این رشته گفته میشود)، پیشداد (به معنی آغاز حرکت و نخستین تلاش با آوا میباشد که در آغاز تمرینات و آموزشها انجام میگیرد)، فرجام (به معنی پایان کار که پس از پایان آموزشها به صورت منظم با آوای یاد انجام میپذیرد)، یاد (به معنی یاد و درس و خاطره است و در این رشته که در آغاز و فرجام کارها استفاده میشود و از نظر معنی وارستگی نیز یاد مخفف یاد میکنیم به نیکی خدای را که با یاد او دلها آرام گیرد میباشد.)، درود (به معنی درست و درستی است که در احترامها و تایید سخنان مربی و استاد از آن استفاده میشود. هر هنرجوی این رشته با ورود به جایگاه تمرین و یا حضور در خدمت استاد با گفتن درود و هنگام خروج واژه بدرود احترام خویش را نمایان میسازد) شین پا (مخفف نشستن روی پا یا حرکات ایستادنها است که بخشی از فنون گسسته رشته کماندو است) آسای (مخفف بیاسای به معنای استراحت نما یا نفس بگیرید است که در هنگام استراحت در زمان تمرین و یا آزاد بودن استفاده میشود)، آموده (به معنی آراسته و پیراسته در زبان پارسی است که واژه آماده نیز همان است واژه آموده ایستادن رسمی و آغاز حرکتهای رزمی این رشته است) و...اشاره کرد.
http://ayandenews.com/fa/pages/?cid=1967
محل اظهار نظر شما: شما با اين آدرس ها می توانيد با ما تماس گرفته و اظهار نظرها و مطالب خود را ارسال داريد:
|
New Secularism - Admin@newsecularism.com - Fax: 509-352-9630 |